Det er langt fra Florø til Brumunddal. Nær 500 kilometer langs vegen. Det betyr ikke så mye for Anders Hansen og Ivan Engen fra Florø, som tok turen til Brumunddal for å følge favorittlaget på Sveum. Til sammen ble det over 15 timer i bil og nesten 1000 kilometer for de to i helga.

– Vi tar det som en tur, og overnattet her i natt.

De er langt fra ukjent med å se laget de elsker spille på bortebane. Det pleier de å gjøre regelmessig. Sist var de i Elverum. Florø-supporterne var ikke så imponert over hva som møtte dem der. De mener det var bedre å komme til Sveum.

– Her på Sveum er det et flott anlegg. Det er en klubb med sjel, og det er det som er stas å oppleve, sier de to, som drømmer seg tilbake til høyere divisjoner.

For det er ikke lenge siden Florø spiste kirsebær med langt større klubber enn Brumunddal. Laget rykket nemlig opp til OBOS-ligaen etter en god 2016-sesong og ble nummer åtte på nivå to i 2017. I 2018 gikk det åt skogen og laget rykket ned. I 2021 rykket de også ned fra 2. divisjon. Det gjorde de på dagen fem år etter at de feiret opprykk til nest øverste nivå i 2016. Det svinger i fotball.

– Det er klart vi drømmer om å komme oss tilbake dit, sier Hansen og Engen, og tenker på OBOS-ligaen.

De fortsetter:

- Og selvsagt er Eliteserien en drøm. Lille Jerv har klart det, så hvorfor skal ikke vi klare det? undrer de langvegsfarende.

Hansen og Engen så fram til oppgjøret på Sveum.

– Dala er et godt lag, så dette blir ikke lett, sier de spent til RB-sporten før kampen.

Det ble trolig en lystig biltur tilbake til Vestlandet for de to karene, siden Florø vant.