17.maifeiringen i Brumunddal i fare

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen vil ikke overta. Skolene faller fra. Hvem skal sørge for en felles 17.-maifeiring i Brumunddal?

DEL

Hovedkomiteen for 17. maifeiring i Brumunddal i 2017 ønsker nå å komme i dialog med formannskapet for å uteske hvilke tanker og ønsker politikerne har rundt framtidas 17.-maifeiring.

- Vi har tidligere i høst vært i kontakt med ordfører Anita Ihle Steen og kultursjef Asle Berteig. Som svar på vår henvendelse har vi blitt gjort oppmerksom på at 17.mai-feiringen i Norge er basert på dugnadsvilje i befolkningen, og at kommunen ikke har mulighet til å ta ytterligere del i arrangementet enn det den gjør nå, forteller ledergruppa i hovedkomiteen, Marianne Fejerskov, Kjersti M. Teksum Molthe, Ingeborg Lunde Vestad, Hege Monica Engh og Tone Ulven.

- Hovedkomiteen er ikke uenig i at en stor del av feiringen av nasjonaldagen skal driftes av foreldre ved skoler og barnehager i Brumunddal, og andre ildsjeler i byen vår. Vi jobber nå aktivt for å invitere andre lag og organisasjoner med i arbeidet, forteller de.

- Slik det har utviklet seg, jobber en relativt liten dugnadsgjeng, utelukkende bestående av foreldre på barneskolene og barnehagene for åd rifte og finansiere et arragmenet som favner alle innbyggerne i Brumunddal, påpeker de.

Fagerlund skole har allerede treukket seg fra det felles arrangementet i Husebyparken, og Hempa skole følger etter i 2018. Også ved Mørkved skole er motivasjonen dalende .

Nå ønsker de altså å møte kommunens politiske ledelse.

- Vi mener at mange, deriblant politikerne i kommunen, ikke kjenner til hvordan 17.-maifeiringen i Brumunddal driftes og finansieres. Mange, både foreldre og aktører fra næringslivet, har en opplevelse av at kommunen ha en langt mer framtredende rolle enn det som er tilfelle, sier de.

Dersom man ikke klarer å mobilisere til et bredere samarbeid, frykter de at alle skolene til sist vil trekke seg fra fellesarrangementet.

- Det vil være et tap for Brumunddal, en by i stor nutvikling og vekst, slår de fast.

Artikkeltags