Gå til sidens hovedinnhold

29 bekreftede smittetilfeller etter bryllup i Lillestrøm: Opplyser at det er smittede fra Ringsaker, ikke Hamar

Det er nå 29 personer som har testet positivt for koronaviruset i et deltautbrudd etter et bryllup på Strømmen i Lillestrøm kommune i forrige uke. Kommunen er nå i tett dialog med FHI om håndteringen av utbruddet.

Det ble meldt av Dagbladet onsdag at det på tidspunktet skal ha vært 26 bekreftede smittetilfeller og avisen skriver at de skal ha fått opplyst fra kommuneoverlegen i Lillestrøm at det var smittede personer fra fem kommuner: Hamar, Lillestrøm, Ullensaker, Nittedal og Nes.

Tidlig torsdag ettermiddag skriver Romerikes Blad at antall bekreftede smittetilfeller nå har økt til 29 og at det fortsatt er meldt om positive prøvesvar hos personer fra fem kommuner, men får opplyst at Ringsaker er en av de fem kommunene, ikke Hamar:

– Det er foreløpig meldt om positive svar fra fire andre kommuner i tillegg til Lillestrøm. Disse er Nes, Ullensaker, Ringsaker og Nittedal, melder kommuneoverlege Bettina Fossberg i Lillestrøm kommune i en pressemelding, som avisen refererer til.

Ringsaker Blad får torsdag ettermiddag opplyst og oppklart det hele av kommuneoverlegen i Lillestrøm:

– Det ble meldt inn gjester som har testet positivt, fra Hamar kommune, men de smittede bor i Ringsaker. Hamar meldte tilfellene fordi det er et samarbeid med smittesporing i regionen. Det er kun Ringsaker som har hatt gjester i bryllupet, som nå er positive, får RB opplyst i en e-post fra Fossberg.

Det er som kjent Hamar kommune som er vertskommune for Samfunnsmedisinsk enhet for Hamarregionen. Kommuneoverlegene i Ringsaker, Hamar, Stange og Løten sitter samlet i lokaler i Ankerskogen.

Det er videre uklart hvor mange kommuner som kan være rammet av utbruddet etter bryllupet, men det skal ha vært gjester til stede fra Lillestrøm, Ullensaker, Nes, Nittedal, Ringsaker, Lørenskog, Askim, Rælingen, Nordre Follo, Asker og Oslo kommuner.

Kommuneoverlege Fossberg oppfordrer folk som har vært i det aktuelle bryllupet, om å melde seg for å bli testet.

– Vi har fått opplysninger om at flere som var til stede på bryllupet ikke sto på gjestelisten. Derfor oppfordrer vi alle som var innom bryllupet på Strømmen i forrige uke om å ta kontakt med Lillestrøm kommunes koronatelefon på 94 00 70 02. Og vi anbefaler at de tester seg, uavhengig om de har symptomer eller ikke, melder Fossberg til Romerikes Blad.

Sent onsdag kveld opplyste assisterende kommuneoverlege Jorid Nygårdshayg Aas til Ringsaker Blad at det så langt er bekreftet at en person i Ringsaker og en person i Hamar er smittet med deltavarianten av koronaviruset.

Dette er de første bekreftede tilfellene av deltavarianten på Hedmarken.

Så langt denne uken er det meldt om 20 nye smittetilfeller i Ringsaker.