(GD): Ifølge søkertallene fra april hadde over 15.000 HINN som sitt førstevalg. Nasjonalt var det derimot en nedgang i antall søkere hos Samordna opptak i år på 12 prosent sammenlignet med 2021, ifølge en pressemelding.

Prorektor utdanning Stine Grønvold er glad for at HINN har mange kvalifiserte søkere som nå har blitt tilbudt studieplass.

– HINN skal være en framtidsrettet og stabil utdanningsinstitusjon, og resultatet fra hovedopptaket viser at vi er attraktive blant mange framtidige studenter, sier Grønvold.

Statistikken fra hovedopptaket viser at 6.793 personer står på venteliste til studier ved HINN, der 26 av våre studier hos Samordna opptak har venteliste. Dette er drøyt 2.300 færre enn i fjor.

– Det mange av våre fleksible utdanninger som kan tas på nett, deltid eller samlingsbasert som har lange ventelister. Regnskap og økonomirådgivning på nett har for eksempel 406 søkere på venteliste, mens bachelor i økonomi og administrasjon på nett har 667. Flest har organisasjon og ledelse på Rena som tilbys deltid på nett. Dette studiet har over 1.200 søkere på venteliste.

Det fortsatt ledige studieplasser ved andre studier, blant annet ved fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, som i disse dager sender ut 1.357 studietilbud. På blant annet grunnskolelærer 5.-10.-trinn, grunnskolelærer 1.-7. trinn og lektor, 8.-13.trinn, språkfag, er det ledige studieplasser.