VM-klare åsmarkinger

Mette Elin Sandbakken og hunden Ellie og Jeanette Sandbæk Håland og hunden Tequila er kvalifisert til VM i agility. Foto: Privat.

Mette Elin Sandbakken og hunden Ellie og Jeanette Sandbæk Håland og hunden Tequila er kvalifisert til VM i agility. Foto: Privat.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mette Elin Sandbakken og Jeanette Sandbæk Håland er tatt ut til VM i agility.

DEL

De to i treningsgruppen Åsmarka blandede har i hele helgen konkurrert om VM-plasser i uttaksstevne i Bergen. De lykkes altså til de grader.

Sandbakken med hunden Ellie er kvalifisert for VM og Nordisk i klassen medium. Hun var til og med best i uttaket i denne klassen.

– Jeg hadde håp om å kvalifisere meg til nordisk. VM hadde jeg ikke tenkt på en gang. Så har jeg ledet uttaket hele helga. Det er nesten så jeg ikke forstår det, sier Sandbakken strålende fornøyd.

Det er det klart beste hun noensinne har levert i agility.

Uttaket har bestått av hele åtte løp. De beste sammenlagt får VM-plasser. De som ville dit har vært avhengige av å levere gjennom hele helga.

Håland kvalifiserte seg i klassen small med hunden Tequila.

– Jeg lå lenge som nummer tre. Så kom det noen racere på slutten, og jeg endte som nummer fire. Det gjør ikke så mye for jeg er uansett tatt ut til VM. Det var målet mitt melder en svært fornøyd åsmarking. Hun er også automatisk tatt ut til nordisk.

De to er svært fornøyde med helgas resultater og får nå konkurrere mot verdens beste i sine klasser.

– Det er helt rått. I Åsmarka blandede er vi sju stykker og to av oss skal til VM. Helt fantastisk, jubler de to.

VM i agility arrangeres i Sverige 4.–7. oktober.

Artikkeltags