Gå til sidens hovedinnhold

Aksjon for Innlandets sykehus stiftet

Artikkelen er over 1 år gammel

Aksjonen «Redd Sykehusene i Innlandet» mener kapasiteten der er truet fordi Helse sør-øst bruker oppsparte midler for å finansiere nye sykehus i Oslo.

– Sykehuset Innlandet har de siste årene levd med harde innstramminger. Det har resultert i nesten tre milliarder kroner i oppsparte midler. Disse midlene kan gå tapt for Innlandets innbyggere, heter det i en pressemelding fra aksjonen onsdag.

Aksjonen mener det finnes et langt rimeligere alternativ enn de planlagte prosjektene på Gaustad og Aker i Oslo – og ber Helse sør-øst utrede mulighetene for å bygge billigere ved å bruke Ullevål-tomta.

- Nå vil Helse Sør-Øst i stedet bruke Innlandets oppsparte midler til å investere i prestisjeprosjektet i Oslo. Oslo universitetssykehus har i motsetning til Sykehuset Innlandet ikke klart å spare opp tilstrekkelig egenkapital til sitt prosjekt, så Helse Sør-Øst må derfor bruke pengene til de andre sykehusene for å finansiere de kostbare planene i Oslo, skriver gruppa i pressemeldingen.

Sykehuset Innlandet har fem somatiske sykehus – Elverum, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset – samt psykiatriske sykehus på Reinsvoll i Vestre Toten og Sanderud i Stange.

– Nå kjemper alle Innlandssykehusene for sitt, i håp om å få leve videre, på bekostning av de andre. Det er svært uheldig. I kampens hete er det fort gjort å miste av synet det som er i ferd med å skje. Vårt ambisiøse mål å forene Innlandet, på tvers av lokale motsetninger, i en felles aksjon for å sikre at det blir penger igjen til sykehus for Innlandet, så alle innbyggere får et godt og trygt helsetilbud., står det i pressemeldingen.

Styret i Redd Sykehusene i Innlandet består av:

Mariann Isumhaugen, Sør-Fron (leder)

Lene Haug, Oslo

Kari Wiegaard, Gausdal

Heidi Skipperstøen, Nord-Fron

Lise Askvik, Lillestrøm