Gå til sidens hovedinnhold

Aldri vært bedre i NM fellesstart

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Saugstad viste lovende takter under søndagens NM i fellestart på Ringerike. Han har aldri vært bedre i et senior-NM.

Brumunddølen lå lenge i et brudd underveis, men det ble hentet inn.

Uansett klarte Saugstad som sykler for Uno X Norwegian Development Team å vise at han har potensial til å være med å kjempe med norges beste syklister. Både proffer og amatører stilte til start i kampen om den gjeve nasjonale mesterskapstrøya som er preget av det norske flagget.

Saugstad holdt altså fin fart underveis. Da TV-sendingen på NRK startet var det bare et tretti talls syklister som fikk vist seg fram og Saugstad var altså en av de. Han klart e ikke å henge med da de store kanonene satte inn sine støt, men kom seg inn til mål og fikk til slutt 29 plass. Han var da ti minutter bak vinneren Amund Grøndal Jansen som skal sykle Tour De France i den norske mesterskapstrøya.  Jansen sykler for profflaget Jumbo-Visma.

Edvald Boasson Hagen endte på 11. plass i det sterke feltet. Med bare en hjelperytter ble den hardt for den gode norske syklisten med flere proffseiere bak seg de siste årene.