Gå til sidens hovedinnhold

Alle skal med!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De forskjellige partier har i disse dager hatt sine landsmøter og revidering av sine partiprogram. Abortsaken faller igjen «ut av skapet» på høylys dag! Det har ikke gått upåaktet hen i landets medier.

Fra Arbeiderpartiets partiprogram har vi sakset følgende proklamasjoner;

" ... en sterkere velferdsstat som stiller opp for alle ...»

" ... Ap har en lang og stolt historie for selvbestemt abort ...»

" ... abortloven skal balansere hensynet til kvinnen på den ene siden og vernet om fosteret på den andre, på en god måte ...»

" ... jobbe aktivt mot alle forslag som innskrenker kvinners rettigheter til selvbestemt abort ...»

" ... reversere alle innskrenkningene som er gjort i abortloven de siste årene ...»

" ... avvikle nemndsystemet i abortloven ...»

" ... og samtidig forebygge uønskede svangerskap og redusere antall aborter ...»

Arbeiderpartiets valgparole fra 2007 og fram til i dag: «ALLE SKAL MED». I promoteringsvideoen (You Tube 2017) med samme navn nevnes det bl.a.;

" ... Vi lever i en brytningstid ... i en slik tid har Arbeiderbevegelsen et særlig ansvar ...»

" ... Ap er bygget på troen på framtida ...»

" ... For oss er det feil om framtida kun er for noen og ikke for alle ...»

" ... At ALLE skal med er den røde tråden i vår historie ...»

" ... Fordi ALLE trengs ...!»

I dette fantastiske landet vårt har vi de senere årene vært veldig gode på alle mulige slags vernetiltak.

At MYE har blitt vernet om. Det seg være; hus, fugler, ulv, elvemuslinger, andre dyr, planter, trær, vassdrag, skogs-, jordbruks- og landområder. Noe har endog fått betegnelsen «Fredet», da er det blitt ekstra verneverdig!

MEN hva er et MENNESKE sin verdi for Arbeiderpartiet og de andre partier på venstresiden i norsk politikk? Hvorfor er ikke mennesket blitt verdt å verne eller fredet? Når begynner et liv? Er det ikke når befruktningen har skjedd eller i hvert fall når barnets hjerte begynner å slå?! Et liv avsluttes når et hjerte slutter å slå! For Arbeiderpartiet er et barn i mors liv før uke 18 i svangerskapet regnet som et foster eller et «undermenneske»? Som et fritt vilt? Som kvinnen med loven i hånd bare kan fjerne! Helst da uten en nemnd!

Arbeiderpartiet! Det er på sin plass å minne om følgende;

– At i befruktningsøyeblikket er barnets kjønn, øyenfarge og hudfarge avgjort!

– At etter ca. 21 dager slår hjertet til barnet!

– At mellom uke 3 og uke 22 pumper blodet til hovedpulsårene til lever og nyrer, barnets hjerne og ryggvirvel dannes, fingre og tær dannes og barnet kan bevege armer og bein, man kan se ansiktstrekk som øyne, nese og munn, barnet kan bevege på hodet, fingre og tånegler vokser. Videre utvikles fingeravtrykket, barnet suger på tommelen, indre organer og skjelett er nesten ferdigutviklet. Barnets kjønn kan sees på ultralyd.

" ... For oss er det feil om framtida kun er for noen og ikke for alle ... det strider mot hvem vi er ... at ALLE skal med, er den røde tråden i vår historie ... fordi ALLE trengs ...!»

PARTIET DE KRISTNE mener at fosteret er et MENNESKE uavhengig av vekt, lengde og utviklingsstadie. Partiet De Kristne vil verne om det ufødte liv!