Gå til sidens hovedinnhold

Ann-Eli har åpent for folk som savner aktivitet og en prat

Sitter du mye inne alene, og kunne du tenke deg å tilbringe tid med dyr og andre mennesker med hyggelige aktiviteter tilpasset ditt behov? På Ambsødegården er det åpent to dager i uka for personer som savner muligheten for å delta i litt aktivitet, få frisk luft og en hyggelig prat rundt kaffekoppen.

Gjennom koronatiden har mange tilbud blitt stengt ned av smittevernhensyn, og mange mister den sosiale omgangen de vanligvis har med andre gjennom uka. Målet med tilbudet på Ambsødegården i Gaupen er å redusere ensomhet.

– Vi tror det finnes mange i ulike aldre som sitter mye hjemme alene på dagtid, og som kan ha glede og nytte av å komme ut og være i aktivitet sammen med andre. Det viktigste her er felles aktivitet og hygge, og vi tilrettelegger aktivitetene etter de som kommer hit, sier driver Ann-Eli Saue, i en pressemelding.

Av smittevernhensyn er det et begrenset antall plasser, slik at deltakerne bør melde seg på forhånd.

Les også

Fra banksjef til en helt ny hverdag etter hjerneslag – nå starter Ann-Eli tilbud til ensomme i Ringsaker

Tilbudet på Ambsødegården har fått økonomisk støtte fra helsedepartementet som et ledd i å motvirke ensomhet som følge av den sosiale nedstengningen av samfunnet i forbindelse med koronapandemien.

– Mange kan ha tunge dager og føle mye på ensomhet i en tid der man har begrensede muligheter til å omgås andre sosialt. Derfor håper jeg flere tar turen ut til oss, og blir med på de aktivitetene de selv ønsker. Vi driver med alt fra dyrestell, matlaging og vedlikeholdsarbeid til å gå småturer ut fra den enkeltes forutsetninger. Dagen starter med kaffe eller te, og avsluttes med en varm lunsj. Hovedsaken er at man skal kose seg i samvær med andre, innenfor de smittevernfaglige rammene vi har, sier Ann-Eli Saue.