Gå til sidens hovedinnhold

Antatt gjerningsperson etter knivhendelsen i Elverum er død

En kvinne er sendt til sykehus med stikkskader etter en knivhendelse i Elverum fredag ettermiddag. Senere samme kveld kom meldingen om at mannen er død.

(Østlendingen)

Gjerningspersonen ble funnet i et skogsområdet sørvest i Elverum. Ifølge politiet hadde mannen klatret opp i et tre og falt ned.

Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet, og personen ble fraktet til sykehus hvor han ble erklært død som følge av skadene etter fallet, opplyser politiet i Innlandet i en pressemelding fredag kveld.

– Personen var i besittelse av en kniv da han ble funnet, men det er for tidlig å si noe om dette kan være kniven som ble brukt ved knivstikkingen, skriver politiet i pressemeldingen.

Det var like før klokken 14.30 at første melding om en knivstikking i Vindheiavegen på Vestad i Elverum kom. Politiet ba beboere i området om å holde seg inne og låse dører og vinduer.

En drøy time senere opplyste politiet i Innlandet i en pressemelding om at en kvinne var sendt til sykehus med stikkskader. Hun ble fraktet videre til Ullevål sykehus.

– Politiet ble tidligere fredag kveld gjort kjent med at helsetilstanden til kvinnen som ble påført stikkskader i halsregionen, er stabil.

Politiet opplyser at kvinnen ble knivstukket ute på egen eiendom og politiet er så langt ikke kjent med at det er vitner til selve hendelsen. Hun fikk selv varslet andre tilstedeværende i huset.

Alt tyder på at kvinnen var et tilfeldig offer.

Bevæpnet politi søkte etter gjerningspersonen vest for Glomma i Elverum. Politiet antar at hendelsen har sammenheng med observasjoner av en ustabil og ruset person natt til fredag og et tyveri av en militæruniform i Terningmoen militærleir. Politiet ser nå på om dette har en sammenheng.

Politiet skriver i pressemeldingen at de ikke har en klar identitet på mannen og at de jobber videre med å få klarlagt dette og varslet pårørende.

Plassmajor Håkon Oppegård i Terningmoen leir sier de har hatt et innbrudd natt til fredag.

– Vi har hatt et innbrudd i skytefeltadministrasjonen som ligger utenfor leiren, sier han til Østlendingen, som foreløpig ikke har fått bekreftet om dette er den samme personen.

Terningmoen leir: – Vi hadde et innbrudd i natt der en uniform ble tatt

TIPS OSSEPOST: redaksjonen@ringsaker-blad.no TLF: 62 34 77 00

Kommentarer til denne saken