(GD): Meldingen kommer etter at nyheten om at Antonsen er anmeldt for hatytringer etter en episode med samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (24) på et utested i Oslo i slutten av oktober.

Antonsen skal ha kommet med flere bemerkninger mot Ali, og hun hevder at han blant annet skal ha sagt til henne at «du er for mørkhudet til å være her».

Skrev innlegg

I facebookinnlegget, som du kan lese i sin helhet under, ber Antonsen om unnskyldning, og han skriver blant annet at han aldri har tenkt at det kan være mulig for han å være rasistisk. Han skriver også at han må revurdere sitt forhold til alkohol.

Den kjente komikeren fra Lillehammer skrev tidligere tirsdag en sms til GD hvor han synes det er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en anmeldelse, så vil det være uryddig av han å kommentere mer.

Men tirsdag kveld har han lagt ut dette facebookinnlegget:

Fritatt fra radioprogram

Tidligere tirsdag har Antonsen også bedt om å bli fritatt fra P4-programmet Misjonen.

– Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra. Så vidt vi forstår er saken ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning, sier P4s programredaktør Anders Opsahl til NTB.

Discovery Group som eier TV Norge, hvor Antonsen har programmet «Kongen Befaler», har kommentert saken slik tirsdag:

– De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak. Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse, skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Group i en epost til NTB

Hun legger til at det er viktig å ivareta både Jirde Ali og Antonsen.

– Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå.

Ferdig etterforsket

Jirde Ali har politianmeldt Antonsen, og politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt til TV 2.

– Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.