Gå til sidens hovedinnhold

Ap i regjering gir hjelp til unge!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med Arbeiderpartiet i regjering, vil vi unge få hjelp og nye muligheter. En helsesykepleier som er der hver dag, mer praktisk skole og ikke minst mer fellesskap og mindre forskjeller.

Jeg vet hvordan det er å dra på skolen når man har det tøft, og egentlig vil være hjemme. Fraværsgrensa gir oss ikke muligheten til å være hjemme en dag for å samle krefter, vi må dra på skolen uansett. Og når vi først er på skolen, er det ikke ofte at sykepleieren er tilgjengelig.

Med Arbeiderpartiet i regjering blir lavterskeltilbudet bedre: Det skal alltid være en helsesykepleier på skolen, som du kan snakke med når du trenger det.

Det vil gi oss ungdommer mye større tilbud og en bedre skolehverdag.

En ting er at fraværsgrensa står i vegen for å samle krefter, men å møte opp på helsesykepleierens kontor uten at noen er på jobb er heller ikke bra. Vi må få slippe å vente utenfor helsesykepleierens kontor – at det er noen der er det mange trenger for å komme seg gjennom skoledagen.

Arbeiderpartiet går til valg på å integrere kunnskap om psykisk helse, ansette flere psykologer og fjerne egenandelene hos fastlege og legevakt for 16- og 17-åringer.

Jeg ønsker meg et lavterskeltilbud slik at alle ungdommer kan få hjelp når de trenger det. Det må snakkes mer om psykisk helse og angst i skolen. Jeg tenker at dette bør være en del av kroppsøvingsfaget, da vi vet at fysisk helse og psykisk helse henger sammen. Vi er mange som vet hvordan det er å dra på skolen, uten å få hjelp. Med Arbeiderpartiet i regjering blir det annerledes.

Vi trenger en regjering som ser utfordringene ungdom sliter med, og som har en politikk som hjelper. Det kan vi få i høst, hvis mange nok stemmer på Arbeiderpartiet.