Gå til sidens hovedinnhold

Åpent galleri i unikt lokale i Moelv

Det tomme stabburet på Mo gård i Moelv er ryddet og vasket for å gi plass til en utstilling om forlatte bygninger.

I stabburet på Mo henger i disse dager 20 fotografier av forlatte hus på Hedmarken. Fotografene Cathrine S. Øverby og Marte Guldbrandsen har reist rundt og tatt både eksteriør- og interiørbilder av husene.

– Vi ønsker at bildene skal vise en tid som har vært, et liv som er levd og en historie som er glemt, sier Cathrine S. Øverby, i en pressemelding.

Salgsutstillingen er del av de nasjonale kulturminnedagene som avsluttes i helgen.

– Det er en perfekt kombinasjon å stille ut disse bildene under kulturminnedagene her i Ringsaker i et lokale som stabburet på Mo. Idet publikum trår over dørstokken blir de tatt med i en reise til en svunnen tid, både i rom og bilder, sier kulturrådgiver Ragnhild Austdal i Ringsaker kommune.

Det midlertidige galleriet har vært godt besøkt i åpningstiden. Siste utstillingsdag er lørdag 11. september klokka 12–14.

Fotoprosjektet «Hematt»

Fotoprosjektet «HEMATT» består av fotografier av gamle forlatte bygninger fra Hedmarken. Bildene består av både eksteriør- og interiørbilder og skal vise en tid som har vært, et liv som er levd og en historie som er glemt. Det er fotografene Marte Guldbransen og Cathrine S. Øverby, som har funnet interesse og inspirasjon i forlatte bygninger, steder hvor mennesker har bodd og levd. Når levde det noen her sist og hvordan levde de? Hva skjedde? Hvorfor dro de og hvorfor ble det stående tomt? Tankene har vandret og spørsmål har blitt stilt. Man går på eventyr i sine egne tanker. Nå ønsker de å ta med andre på denne reisen inn i en forsvunnen tid, til andre menneskers «HEMATT».