Gå til sidens hovedinnhold

Åpner opp storkryss på E6

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidene med det nye Kåterudkrysset pågår for fullt og natt til onsdag åpnes det for trafikk over den nye E6-brua i krysset. Samtidig åpnes både avkjørings- og påkjøringsrampen i nordgående retning, mens sørgående påkjøringsrampe til E6 stenges.

Arbeidene med å endre kjøremønsteret starter kl. 20.00 tirsdag kveld og skal ferdigstilles i løpet av natta, melder Nye Veier Innlandet i en pressemelding.

- Når E6-trafikken nå legges over på den nye motorveibrua over Kåterudkrysset faller enda en brikke i utbyggingen av Kolomoen – Moelv på plass. Kåterudkrysset skal stå ferdig allerede i oktober i år, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Innlandet.  

Endringen i kjøremønster reduserer ulempene for de fleste trafikantene i krysset.

- Med denne endringen unngår vi samtrafikk mellom E6 og Kjonerudvegen og rampene i nordgående retning åpnes. Totalt sett reduseres ulempene for de fleste som skal gjennom krysset, sier Moshagen.

Nye Veier melder i tillegg at sørgående påkjøringsrampe til E6 stenges.

- Påkjøringsrampen fra Kjonerudvegen til E6 retning sør må stenges for å gjøre plass til bygging av ny påkjøringsrampe. Trafikanter som skal sørover på E6 må derfor kjøre nordover til E6-krysset i Åker for å snu i rundkjøringen der, før de får kjørt sørover på E6. Det er viktig at alle følger godt med på skilting og merking nå som kjøremønsteret endres, sier Moshagen.

Motorveistrekningen Kolomoen - Kåterud (12 km) med 110 km/t åpner oktober 2019.