Gå til sidens hovedinnhold

Åpner Skarpsnotunnellen natt til onsdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til onsdag 30. januar blir det slutt på omkjøringen via Ringsaker kirke og Steinsvingen i Moelv, ved at E6-trafikken tilbakeføres til eksisterende Skarpsnotunnel.

I perioden med omkjøring har Nye Veier og totalentreprenøren Veidekke sprengt ut nytt nordgående tunnelløp, samtidig som de har utvidet eksisterende og fremtidig sørgående tunnelløp med opp mot fem meter, for å tilpasse denne tunnelen til 110 km/t. Det har vært omkjøring for E6 ved Skarpsnotunnelen siden begynnelsen av oktober.

Ved å arbeide i begge tunnelene samtidig har vi redusert perioden med omkjøring med ca. tre måneder. Med denne løsningen har vi maksimert fremdriften og fått utført mye arbeid på kort tid, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Nå skal E6-trafikken gå i den «gamle» tunnelen frem til den nye kan tas i bruk.

Det blir vanlig tofeltstrafikk med redusert hastighet gjennom tunnelen mens totalentreprenøren Veidekke ferdigstiller nytt nordgående tunnelløp. Så snart det nye tunnelløpet står ferdig, blir E6-trafikken flyttet over, slik at den gamle tunnelen kan ferdigstilles til nytt sørgående løp, sier Moshagen.

Den nye firefeltsveien gjennom Skarpsnoberget åpner i desember 2020.