Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet er garantisten for en sterk velferdsstat

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter åtte år med høyreregjeringens privatisering, sentralisering og økte forskjeller mellom folk, trengs en Arbeiderpartileda regjering som kan skape framtidstro og sterkere fellesskap for oss alle. For nå er det vanlige folks tur.

Noe av det beste med Norge er vår felles velferdsstat, hvor det er dine behov som avgjør hvilke tjenester du får, ikke hvor du bor eller størrelsen på lommeboka di. Det er det viktig at vi hegner om. Dessverre har vi de siste årene sett privatisering av velferden og større forskjeller mellom folk. Dette har vært en villet politikk fra høyreregjeringas side, og noe vi i Arbeiderpartiet protesterer sterkt mot.

Noen av de tydeligste eksemplene på forskjellspolitikken, er store pengeoverføringer til de aller rikeste – finansiert av usosiale kutt i brillestøtten til barn, kutt i pendlerfradrag og kutt i barnetillegg for uføre. De med mest fra før drar ifra på toppen, mens de med minst får det enda strammere. Det er grunnleggende urettferdig.

Dette valget blir et retningsvalg. Skal forskjellene mellom folk øke og velferdstilbud svekkes? Eller skal vi sikre fellesskapet, mindre forskjeller og en sterkere velferdsstat? I så fall bør du stemme Arbeiderpartiet. Fordi nå er det vanlige folks tur!