Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet vil ha en sterkere velferdsstat

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi trenger en sterk velferdsstat som stiller opp for alle, uavhengig av hvem du er eller hvor mye du tjener. De åtte årene med Solberg-regjering har ført til at forskjellene mellom folk har økt. Dette ønsker Arbeiderpartiet å gjøre noe med, derfor vil vi styrke velferdsstaten.

Arbeiderpartiet har laget en plan for de 100 første dagene dersom vi danner regjering etter valget. Dette innebærer å starte arbeidet med de 40 viktige sakene, vi synes disse er spesielt viktige:

Sørge for at personer som mottar arbeidsavklaringspenger får forlengelse dersom de ikke er ferdig avklart fra Nav eller helsevesenet. Slik ordningen fungerer i dag har personer opplevd å bli stående helt uten inntekt, dette gjør ikke folk friskere. Derfor vil Arbeiderpartiet endre dette så det blir en inntektssikring.

Forbedre brillestøtteordningen for barn, familier må ha råd til å kjøpe briller til barna sine.

Styrke kommunenes økonomi ved å øke de frie inntektene med 5 milliarder i 2022. Dette vil for eksempel gi kommunene mulighet til å ansette flere lærere, og på lengre sikt er målet en mer praktisk skole. En sterkere kommuneøkonomi vil også komme Ringsaker til gode.

De som tjener under 750 000 i året skal betale mindre skatt, mens de som tjener over skal betale mer. De som har mest, må bidra mer for å styrke velferdsstaten.

Stem Arbeiderpartiet, la 100-dagersplanen bli til virkelighet!