Ihle Steen klar for å overta etter Storberget

NY LEDER?: - Jeg stiller meg til rådighet til det verv valgkomiteen vil ha meg i, skriver Anita Ihle Steen til Østlendingen. Det betyr at fylkesnestlederen er klar til å overta som fylkesleder i Hedmark Ap etter Knut Storberget.

NY LEDER?: - Jeg stiller meg til rådighet til det verv valgkomiteen vil ha meg i, skriver Anita Ihle Steen til Østlendingen. Det betyr at fylkesnestlederen er klar til å overta som fylkesleder i Hedmark Ap etter Knut Storberget.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen er villig til å bli ny fylkesleder i Hedmark Ap dersom hun får forespørsel fra valgkomiteen.

DEL

(Østlendingen) Ihle Steen er for tiden på ferie i Thailand og svarer slik på Facebook til Østlendingen:

– Hei – vi er i Thailand, ja. Og ja jeg har sagt ifra at jeg stiller meg til rådighet til det verv valgkomiteen vil ha meg i. Så får vi se hva de foreslår.

I klartekst betyr det at Ihle Steen er villig til å bli leder i ett av Aps sterkeste fylkeslag – i røde Hedmark.

Senere på kvelden bekrefter Ihle Steen at hun også vil si ja til å bli ny fylkesleder om hun får partiets tillit.

Naturlig valg

Anita Ihle Steen er et naturlig valg etter Knut Storberget som gir seg for å bli fylkesmann i Hedmark. Storberget ble enstemmig valgt for ett år siden.

Ihle Steen er en av Hedmarks aller mest populære ordførere.

Hun var aktuell for Stortinget i fjor, men valgte i stedet å fortsette som ordfører i folkerike Ringsaker.

Ihle Steen er i tillegg nestleder i Hedmark Ap.

God nattesøvn

Valgkomiteen har ennå ikke kommet i gang med sitt arbeid, og vil først i slutten av uken få tilbakemelding fra aktuelle kandidater.

– Vi har mange gode kandidater å ta av. Jeg er ikke i tvil om at vi skal finne en samlende og god kandidat som kan lede fylkespartiet videre. Nattesøvnen er god, sier leder i valgkomiteen, Knut Hvithammer – til daglig ordfører i Sør-Odal.

Vi snakket med Hvithammer før vi fikk tilbakemelding fra en ferierende Anita Ihle Steen.

Hvithammer nevnte Ihle Steen som en aktuell kandidat blant flere. Både fylkesråd Thomas Breen og nyvalgt stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen sitter i fylkesstyret og blir nevnt som lederkandidater.

Ingen varsler i Hedmark

Men flere sentrale i Hedmark Ap som vi har snakket med, ser på Ihle Steen som en drømmeløsning. Et samlet Hedmark Ap vil etter det vi erfarer stille seg bak hennes kandidatur.

Partiet trenger ny energi etter et elendig valgresultat. Hedmark Ap fikk bare to stortingsrepresentanter.

Trond Giske-saken og Meetoo har preget stemningen i fylkeslaget selv om det ikke er kommet inn varsler i Hedmark til fylkespartikontoret.

Med sin folkelighet, popularitet og ikke minst politiske tyngde håper flere i Hedmark Ap at Ihle Steen skal skape ny giv og entusiasme i fylkeslaget.

Ønsket om å komme i gang med politikk er stort i lokallagene.

Nye Innlandet Ap

Den nye fylkeslederen vil i tillegg få ansvar med å lede arbeidet for å slå sammen Hedmark Ap og Oppland Ap til et felles Innland Ap når fylkessammenslåingen trer i kraft.

Her vil Anita Ihle Steen kunne være en samlende lederkandidat med sitt engasjement for Innlandet.

Hedmark Ap holder fylkesårsmøte 10. og 11. mars på Olrud utenfor Hamar.

Artikkeltags