Kommunen er tidlig ute med å lyse ut sommerstillinger for å sikre seg gode folk

HR-rådgiver Victoria Haugerud og sykepleierstudent Emma Stensbak Sanaker

HR-rådgiver Victoria Haugerud og sykepleierstudent Emma Stensbak Sanaker Foto:

DEL

I forrige uke ble ferievikarstillingene innen helse og omsorg i Ringsaker kommune utlyst. Det opplyser, kommunen i en pressemelding.

– I år er vi ekstra tidlig ute med å lyse ut sommerjobbene. Dette gjør vi for å sikre oss godt kvalifisert personell og for å konkurrere med andre helseinstitusjoner om de beste søkerne, sier HR-rådgiver Victoria Haugerud.

– En sommerjobb er ofte det første møtet med kommunen som arbeidsgiver. Mange som begynner i sommerjobb hos oss, kan få videre jobbtilbud i kommunen. Vi ønsker å synliggjøre Ringsaker kommune som en attraktiv arbeidsgiver, legger HR-rådgiveren til.

Nå oppfordrer hun aktuelle kandidater til å skrive jobbsøknader i juleferien.

– Hos oss kan du blant annet jobbe på kommunalmedisinsk senter, i bofellesskap, på sykehjem, i hjemmebaserte tjenester eller med psykisk helse. Vi søker etter sykepleiere/vernepleiere/helsefagarbeidere og assistenter, samt studenter innen helsefag, sier hun.

Emma Stensbak Sanaker (22) er sykepleierstudent og har jobbet to somre på demensenheten ved Brumunddal sykehjem. Nå oppfordrer hun andre studenter til å søke.

– Jeg har trivdes utrolig godt i demensenheten. I jobben møtte jeg et godt og inkluderende arbeidsmiljø og en gruppe ansatte som var gode til å samarbeide og hjelpe hverandre. Jeg føler at jeg ble en del av teamet, sier Sanaker.

– Som sykepleierstudent fikk jeg være med på faglige diskusjoner som omhandlet pasientene. Det at jeg kunne være med å tenke høyt, gjorde jobben til en viktig arena for læring. Samtidig var det rom for å kunne jobbe selvstendig. Jeg fikk også anledning til å dele ut medisiner, fordi jeg hadde bestått emnet i medikamentberegning ved sykepleierstudiet, legger hun til.

Til sommeren er Emma ferdig utdannet sykepleier ved Lovisenberg diakonale høgskole (LDH). For tiden jobber hun med en bacheloroppgave om smertebehandling og demenssykdom.

Artikkeltags