Årets hyttepåske er avlyst – forbudet er forlenget

INGEN HYTTEPÅSKE: Forbudet mot å overnatte på hytter i en annen kommune enn der man bor er forlenget til 13. april.  ILLUSTRASJONSFOTO: ASGEIR HØIMOEN

INGEN HYTTEPÅSKE: Forbudet mot å overnatte på hytter i en annen kommune enn der man bor er forlenget til 13. april. ILLUSTRASJONSFOTO: ASGEIR HØIMOEN

Årets hyttepåske er avlyst. Forbudet mot å overnatte på hytter og fritidseiendommer i andre kommuner enn der man bor er forlenget til 13. april.

DEL

Det kom fram da statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie tirsdag fortalte at tiltakene for å hindre spredning av koronavirus blir forlenget.

Dermed må alle som hadde sett fram til en påske på hytta endre planene sine når påsken setter i gang om halvannen uke.

– Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytta, men bli hjemme, var Solbergs klare oppfordring til folket på pressekonferansen.

Hun var også tydelig på at begrunnelsen for forbudet mot å være på hytter og fritidseiendommer er at man ikke skal sprenge kapasiteten på helsevesenet i små kommuner med mange hytter.

Statsministeren trekker fram at hjelpekorps ikke skal måtte bruke tiden på beinbrudd i alpinanlegg og andre skader knyttet til aktiviteter i fjellet i situasjonen vi nå står i.

På tirsdagens pressekonferanse kom det fram at de strenge tiltakene som er innført blir forlenget til 13. april. Det betyr at heller ikke skoler og barnehager åpner før etter påske.

Artikkeltags