Gå til sidens hovedinnhold

Årets stolpejakt er i gang: – I år er drømmen å komme opp på 3000 deltakere

Artikkelen er over 1 år gammel

Stolpejakt-sesongen er i gang i Ringsaker og så langt er det 765 deltakere som har meldt seg på. Nytt av året er blant annet at det har blitt plassert ut 20 poster på Helgøya.

– Grunnen til at det er på Helgøya i år er fordi det var nord i kommunen i fjor, før det var det i Furnes. Det er også fint i området på Helgøya og Nes, sier Knut Malmo fra Ringsaker Orienteringsklubb.

En aktivitet for alle

Stolpejakten har vært en populær aktivitet blant Ringsaksokningene. Stolpene varierer i vanskelighetsgrad og det er også mulig for bevegelseshemmede å ta flere av stolpene. For dem som ønsker større utfordringer er det også mulighet til det.

– Stolpene er enkle å få tak i og er beregnet for at folk skal gå ut og bevege seg, sier Odd Risø fra Ringsaker Orienteringsklubb.

Ifølge Vollmo og Risø er flesteparten av postene lette å komme til, selv om noen står langs stier og i busker. Deltakerne som bruker appen er derfor fra hele aldersspennet, hvor de eldste er over 80 år mens den yngste deltakeren ble født i år.

– Jeg ser og hører at det er mange damer med barnevogn som er ferdes til og fra stolpene. Av dem som er registrert i appen er 40 prosent menn og 60 prosent damer. De som bor i nærheten av stolper forteller også at de ser mange damer med barnevogn, sier Knut Malmo.

Har blitt mer populært

Etter forespørsel fra flere blir også stolpene stående fram til 15. oktober, slik at det i år også blir mulig å samle stolper i høstferien. I tillegg har de i år også trykket opp flere brosjyrer med kart over postene siden de gikk tom i fjor. Orienteringsklubben hadde stolpejakt også før det kom på app, men har opplevd en drastisk økning i deltakere siden 2017.

– Vi hadde 180 deltakere før vi begynte med appen, så hadde vi over 2000 brukere i fjor. I år er drømmen å komme opp på 3000 deltakere, sier Knut Malmo.

Dette er det tredje året stolpejakten arrangeres både med app og den tradisjonelle brosjyren i Ringsaker i regi av Ringsaker orienteringsklubb. I tillegg til å kunne jakte på stolper i Brumunddal og Moelv får man også mulighet til å bli kjent med en annen del av kommunen. I fjor var det Brøttum, mens i år har stolpene blitt plassert rundt omkring på Helgøya kan nå eventyrlystne folk gå på tur for å samle flest mulig stolper. I alt er det 50 stolper, hvorav 15 er kulturstolper. Når du bruker appen til å stemple en kulturstolpe kan du velge om du vil lese en liten tekst om noe som har skjedd eller stedet hvor stolpen står.

– For dem som ønsker å dra ut på Helgøya er det mye fin natur. Det er mulig å ta hele runden på en dag, men det er nok de sprekeste som gjør det, sier Malmo.