Astoria utvider hotellet og satser på mer hygge

MER TRIVSEL: – Her skal det bli mer hygge, lover hotelldirektør Vidar Haugen og resepsjonist Line Martinsen hos Clarion Collection Hamar.

MER TRIVSEL: – Her skal det bli mer hygge, lover hotelldirektør Vidar Haugen og resepsjonist Line Martinsen hos Clarion Collection Hamar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Astoria overtar Nellie-lokalene og lokalet som huset blomsterbutikk. Og på nyåret skal Hamar-hotellet få et hygge-løft.

DEL

Hotelldirektør Vidar Haugen ved Clarion Collection Astoria i Hamar forbereder seg på et hektisk 2020.

Hotellet, som har eksistert i sentrum av Hamar siden 1940, skal igjennom store endringer.

Forandrer hotellet

Det er det skandinaviske uttrykket «hygge» som skal få innhold i hele hotellkjeden etter at man ansatte en «director of happiness».

På Hamar betyr det nye rutiner for ledelse og ansatte, og et interiørløft.

– De små hotellene i kjeden skal være hjemmekoselig og ha en god atmosfære. Måten man tas mot som gjest skal være nært og personlig og man skal føle at man kommer til et sted hvor man kan senke skuldrene litt, forteller Haugen.

– I motsetning til Clarion, som vi Collection-hotellene har vært i ekteskap med, som er store, tunge hoteller med masse puls, så skal vi små vende tilbake til røttene. Man skal kjenne det at ting er mer «nedpå» når man kommer inn gjennom dørene våre. For gjestene våre er den enkelte forretningsreisende eller privatpersoner som skal på arrangementer.

– Hva skal dere gjøre konkret?

– Vi gjennomgår alt. Musikk, lys, interiør og hvordan vi møter gjestene. Her i Hamar vil vi nok gjøre endringer i lobbyen for å gjøre det enda mer attraktivt å oppholde seg i dette området etter maten.

Haugen mener hotellet allerede i dag er godt skodd for «hygge», selv om det blir et større løft neste år:

– Det er et fritekst-område etter at gjestene våre har svart på en spørreundersøkelse når de har avsluttet oppholdet. Ordet «hyggelig» har dukket opp nærmere 100 ganger de siste to månedene. Det viser at vi er allerede er kommet godt i gang med hygge-prosjektet på Hamar, sier Haugen og smiler.

Tar over underetasjen

Og det kommer flere endringer. Astoria Blomster har flyttet ut. Og nylig ble det klart at puben Nellie flytter til Vic-bygget i gågata etter nyttår. Det frigjør 160 kvadratmeter arealer som hotellet lenge har ønsket å ta tilbake.

TAR OVER: Etter nyttår tar hotellet over lokalene nede mot Torggata. Hotelldirektør Vidar Haugen ser for seg konferanserom bak disse veggene.

TAR OVER: Etter nyttår tar hotellet over lokalene nede mot Torggata. Hotelldirektør Vidar Haugen ser for seg konferanserom bak disse veggene. Foto:

Det har vært snakket på spa og treningsrom.

– Så, hva skal inn i disse lokalene?

– Akkurat nå ser vi på muligheten for å bygge konferanserom. Vi har mistet en del møter for forsamlinger mellom 60 og 100 personer. Utfordringen er den lave takhøyden i kjelleretasjen. Og at det er en høydeforskjell mellom lokalene som huset blomsterbutikken og puben, innrømmer Haugen.

– Når er de nye lokalene klare?

– Det vil nok ta litt tid. Målet er å få pusset opp og ta lokalene i bruk sensommeren eller høsten neste år.

Artikkeltags