Gå til sidens hovedinnhold

Aud fra Brumunddal gir ut ny bok om de høye toppene

Det ringsakerbaserte forlaget Absolutt forlag lanserer torsdag 21. oktober boka «Sakset fra turloggen», som er skrevet av forfatteren Aud Jovall.

«Sakset fra turloggen» er ei bok om fjell og fjellsport. Om snø og is, slit i tynn luft og dårlig vær, om det å stå på en høy topp eller snu før målet er nådd. Dette er ikke beretninger om heltemodige bestigninger og dramatiske hendelser. Du trenger ikke tilleggsutstyr som et kamerateam, flere sponsorer, et helikopter, bokavtaler med større forlag og et promobilde av en islagt skjeggete helt med designsolbriller. Tvert imot er boka en beskrivelse av hverdagslivet i leirene, om hva fjellet krever, hvordan problemene kan løses, og samhandlingen mellom mennesker og natur.

Hensikten med boka er å formidle at fjellsport, bestigning av fjell over 6 000 moh., er tilgjengelig for alle med normal fysisk form og en porsjon nysgjerrighet for hva slike turer innebærer. Et besøk til de høye fjellkjedene i verden representerer mye mer enn fjellerfaring.

– Vi håper boka er til inspirasjon og oppmuntring til alle som har lyst til å oppleve fjellene og bestige de høyeste toppene, skriver Erland Bekkelund i Absolutt forlag i en pressemelding.

Aud Jovall er født i Furnes i 1950 og vokste opp på garden Mørkved Lille i Ringsaker. Ved siden av forståelse for naturen og avhengigheten vi alle har til den, lærte hun å arbeide og sette pris på sammenhengen mellom innsats og resultat. Gleden over å være ute i naturen har fulgt henne hele livet. Hun har vært i mange land, på de største fjellkjedene med de høyeste toppene.