Det opplyser Oplandske Dampskibsselskap blant annet på Facebook-siden til D/S Skibladner fredag formiddag.

– Vi beklager på det sterkeste, men det er lite man får gjort med dette akkurat nå, skriver selskapet.

Folk som har kjøpt billett får refusjon ved å kontakte Skibladner-kontoret via e-post. Oplandske opplyser også at de vil komme med mer informasjon om skuta og gangen i arbeidet med å reparere Mjøsas hvite svane, så snart dette foreligger.

Sist var det problemer i den ene skovlboksen som førte til at Skibladner var borte fra Mjøsa i over en måned. Denne gangen er det i maskinen det har oppstått trøbbel.

– Det er rett og slett en trekkstang som trekker vakuumpumpa og som lager bevegelsene opp og ned i maskinen. Denne har slått borti og deformert øvrige deler. Nå må trekkstanga fornyes og vi må rette en bøy i en arm. Vi må også åpne og undersøke om det er flere følgeskader, sa kaptein Rune Bråten til Oppland Arbeiderblad torsdag.

Han kunne på på tidspunktet ikke si noe konkret om hvor lenge båten blir ute av drift denne gangen.

– Det vi har sett så langt bør kunne løses i på noen dager. Vi har allerede hatt folk fra Ringsaker Industriservice her, men det er fortsatt mange uklarheter rundt deres ressurser, materialer og om de kan jobbe igjennom helga for å utbedre skaden. Det er også for tidlig å si hvor dyr skaden som har oppstått blir, sa Bråten.

Skibladner havnet torsdag nok en gang i trøbbel på Mjøsa, og ble etter hvert tatt under slep mot Gjøvik av redningsskøyta Mjøsvekteren. (Video: Vegard Søberg)