Det kommer fram i en pressemelding fra Hamar kommune tirsdag.

Det er lørdag 1. juli i 2023 at Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel tar turen til Hedmarken, når Hamar kommune og Vikingskipet går sammen om å arrangere en ny storkonsert i byen.

Hamar kommunes utendørskonserter startet på Stortorget med Sting i 2016, før Elton John spilte på samme sted året etter og a-ha i 2018.

I tillegg til hiphop-duoen Karpe vil også hamarsingen Stig Brenner (tidligere Unge Ferrari red.anm.) og Emma Steinbakken fra Jessheim stå på scenen i juli kommende sommer.

– Dagen blir en liten festival som foregår på utendørsområdet ved Vikingskipet. Hele tre konserter etter hverandre, skriver Hamar kommune i pressemeldingen.

Kultursjef Morten Midtlien sier det har vært et ønske om å treffe nye målgrupper.

Det vil for øvrig ikke være første gang det arrangeres storkonsert utenfor skøytehallen. I fjor sto det britiske hardrockbandet Whitesnake på scenen på samme sted.

Bildeserie

Stor folkefest da 8000 rockefans stimlet sammen

– Uteområdet er perfekt til denne type arrangement, fastslår Tom Erik Hovde, administrerende direktør i Vikingskipet/Hamar Olympiske Anlegg.

– Her er det god plass til det store scenerigget som skal opp og minst 12.000 publikummere. Det blir også et fint område for servering av mat og drikke, slik at vi kan ønske velkommen til en stor opplevelse, en skikkelig helaften, fortsetter han.