Alle fikk barnehageplass

Full dekning: Alle som har søkt vil få plass i barfnehager i Ringsaker i år. I tillegg blir det løpende opptak året gjennom ved ledige plasser.    Arkivfoto

Full dekning: Alle som har søkt vil få plass i barfnehager i Ringsaker i år. I tillegg blir det løpende opptak året gjennom ved ledige plasser. Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle som søkte barnehageplass fra august i år har fått plass. I tillegg er det ledige plasser i alle områder for nye søkere etter fristen, og for dem som ønsker plassen seinere.

DEL

Slik lyder meldingen fra Ringsaker kommune etter at hovedopptaket for plasser kommende barnehageår er avsluttet.

Befolkningsvekst

Totalt meldte det seg 311 søkere, hvorav 264 under tre år. Tilbud om barnehageplass i kommunale eller private barnehager er sendt ut til 47 barn over tre år, og til 246 barn under tre år.

– Barnehage er et helt sentralt virkemiddel for å stimulere til befolkningsvekst, sier rådmann Jørn Strand, og viser til at det har skjedd en økning i antall plasser de siste årene, både i kommunal og privat regi.

Så langt det er mulig har kommunen tatt hensyn til brukernes behov og ønsker.

– Imidlertid er det flere søkere enn ledige plasser i enkelte områder. Noen har derfor fått tilbud i barnehager de ikke prioriterte i søknaden. De kan velge å stå på venteliste til de barnehagene de har prioritert, sier barnehagerådgiver Kristin Sæta.

Av barn som allerede har plass er det 26 som har fått innvilget utvidet plass mens to er innvilget redusert plass. Det er gitt avslag til sju barn som har plass, men som har søkt en annen barnehage. Det er også gitt avslag til tre barn uten lovfestet rett på det ønskede alternativet. Disse har fått melding om hvilke barnehager som har ledig plass, og som de kan velge om de ønsker det.

Nytt opptak

I noen barnehager er det ledige plasser, og søkere etter fristen vil få tilbud. Når svarfristen for å ta imot tildelt plass er ute, blir det foretatt nye opptak i barnehager med ledige plasser og nye søkere. Søkere som ønsker oppstart seinere på høsten eller i første halvår 2018 vil få tilbud utover høsten. Gjennom barnehageåret vil det bli foretatt løpende opptak ved ledige plasser.

Artikkeltags