Gå til sidens hovedinnhold

Batterifabrikk og arbeidsplasser

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Menneskenes hukommelse er virkelig kort. Det har vi fått et eksempel på nå. Enda før pandemien er over, ivrer Blårussen på for mere vekst med batterifabrikk og mere strøm til industri. Koronapandemien burde jo være en sterk påminnelse om at menneskene er underlagt naturkreftene og ikke omvendt.

Flere arbeidsplasser og utvikling er det eneste som står i hodet på samfunnets ledere. De har ikke forstått at vi må dele de arbeidsplassene vi allerede har. Batterifabrikk ved Heggvin vil legge beslag på betydelige arealer med matjord, det kommer i bakgrunnen. Voldsomt strømforbruk vil kreve flere kraftlinjer og press for å bygge mere vindkraft. At materialene til batteriene skal hentes fra Langtvekkistan der vi ikke så lett ser hvilken elendighet det påfører u-land. Strøm til å fylle opp batteriene med energi må jo også komme fra et sted. Akkurat nå har vi en skremmende mangel på nedbør, det har vi også hatt før, det kan forhåpentlig bli kortvarig, men tenk om det blir et varig problem som følge av endringene med temperaturstigningen som vi allerede merker. Da kan vi angre på utenlandskablene.

Konsolider var et uttrykk vi lærte i Forsvaret. Det betyr at vi etter et stormangrep i strid måtte se over hva vi hadde igjen av soldater og materiell. Nå er det på tide at samfunnet konsoliderer og ikke gaper over enda mer.