Gå til sidens hovedinnhold

Bekrefter seks nye tilfeller i Hamarregionen i dag

I en pressekonferanse fredag bekrefter kommuneoverlege i Hamarregionen Kjetil Egge at det er seks nye smittetilfeller.

Samfunnsmedisinsk enhet for Hamarregionen inviterte til en pressebrifing fredag, hvor kommuneoverlege Kjetil Egge informerte om dagens smittesituasjon.

– I dag har vi fått bekreftet seks tilfeller i vår region. De siste dagene har vi hatt 13 tilfeller, sa Kjetil Egge i 13-fredag.

Hamarregionen består av kommunene Ringsaker, Hamar, Løten og Stange.

Egge forteller at smitten er knyttet til to spesifikke miljøer.

På spørsmål om hvilke miljøer dette er svarte han slik:

– Det ene miljøet er tilknyttet Høyskolen i Innlandet, og det andre miljøet er knyttet til en frisørvirksomhet her i Hamar.

Torsdag ba de personer som hadde vært innom frisørsalongen Mama Africa i Hamar mellom 15. oktober og 20. oktober om å ta kontakt med smitteoppsporingsteamet.

Les også

Ny økning i smittetall i Hamar

2–300 personer i karantene

En person ble bekreftet smittet på Ringsaker videregående skole torsdag, noe som førte til at 50 elever og 7 lærere ble satt i karantene.

Fredag ble det også bekreftet et smittetilfelle ved Hamar Katedralskole. Der er hele skolen stengt, og elevene gjennomfører fjernundervisning.

Les også

Elever ved tre videregående skoler er satt i karantene

Egge opplyser om at det er 2–300 personer som i dag sitter i karantene, og at det foregår et betydning arbeid med å kartlegge situasjonen, sette folk i karantene og sende folk til testing.

Antall smittetilfeller har økt den siste uken i flere byer i Innlandet, blant annet Gjøvik og Hamar. Det ble også bekreftet at smittetilfeller på Gjøvik kan knyttes til nye smittetilfeller i Ringsaker.

Les også

Ringsaker involvert i smittesporingen i Gjøvik

Smittesituasjonen

I Ringsaker har det vært to bekreftede smittetilfeller denne uka. Totalt er det nå 87 personer som har blitt bekreftet smittet av koronaviruset. I Innlandet er tallet 794.

Nasjonalt er det nå 17.234 personer som har blitt bekreftet smittet, hvorav 279 personer har dødd av viruset. I går ble 270 nye personer bekreftet smittet i Norge.