Kommunen gleder seg til festen.

– Det ligger an til å bli en helt fantastisk sankthansfeiring i Brumunddal og Moelv. Nå er det ingen pandemi som setter avstandsbegrensninger og det er meldt knallvær. Det er altså duket for en fantastisk sommerkveld ved Mjøskanten i begge byer. Vi forventer at det vil komme mye folk, sier Henriette Enger i Ringsaker kommune, som opplever sankthansfeiringa som en tradisjon som har tatt seg opp igjen de senere årene.

Med mange folk blir det også gjerne mange biler og Ringsaker kommunes representanter ønsker derfor å komme med noen parkeringsoppfordringer.

– Det er veldig begrenset med parkeringsplasser ved Skibladnerbrygga og båthavna i Moelv. For å gjøre det vi kan for å forebygge parkeringskaos, har vi en klar oppfordring: La bilen stå om du kan og finn andre transportmidler denne kvelden. Finn fram sykkel, sparkesykkel, ta båten ut på Mjøsa, eller ta beina fatt, oppfordrer Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

Kjøring helt ned til båthavna og Skibladnerbrygga begrenses til de som er avhengig å kjøre helt fram og til de som skal kjøre til eiendommene. For alle andre vil det bli skiltet med oppfordring om å parkere i området ved idrettsparken, kulturhus og skole og gå herfra.

– Vi oppfordrer også alle til å gjøre seg kjent med alle parkeringsmulighetene som finnes i tilknytning til Mjøsparken. Dette er nærmere beskrevet på Mjøsparkens hjemmeside og i arrangementet på Facebook, sier Enger.