Det skriver Ringsaker kommune på sine nettsider.

– Vi har hatt en jevn og sterk økning i antall utlån helt siden vi åpnet BUA Ringsaker, og i påskeferien i fjor hadde vi enormt stor pågang. Nå i vinterferien var veldig mye av utstyret vårt utlånt, og det meste var bestilt bort i god tid før ferien, forteller Per Raymon Løland i BUA Ringsaker.

Han oppfordrer derfor alle som ønsker å låne utstyr til å reservere utstyret på BUAs hjemmeside.

– Så langt i år har vi hatt 3652 utlån fra BUA Ringsaker. I februar kom BUA Ringsaker på en femteplass nasjonalt i antall utlån – bare slått av avdelingene i Tromsø, Drammen, bydel Bjerke i Oslo og Bergen, forteller han.

Kjempepopulært

BUA Ringsaker har etablert seg som et svært populært tilbud for Ringsakers befolkning, så vel som for besøkende i kommunen.

– Mange låner utstyr når de kommer på besøk, slik at de slipper å ha med seg så mye hjemmefra. I tillegg er det fint å kunne låne tipp topp utstyr her til aktiviteter man kanskje ikke gjør så ofte, i stedet for å måtte kjøpe inn noe man kanskje ikke får så mye bruk for, sier Linda Skansberg Torstensen, HR- og organisasjonsrådgiver i NAV med driftsansvar for BUA Ringsaker.

Handler mer utstyr

BUA-ordningen nasjonalt ble nylig bevilget 20 millioner fra regjeringen til å styrke utstyrsparken. Av disse fikk BUA Ringsaker 65.000,- som skal brukes til å kjøpe inn mer av det mest ettertraktede utstyret i forkant av påskeferien.

– Det er veldig positivt at så mange har fått opp øynene for BUA og mulighetene vi byr på. Nå ser vi fram til ekstra aktive dager fram mot påskeferien, sier Løland og Torstensen ved BUA Ringsaker.