1,2 millioner kroner til skolebiblioteket i Ringsaker

Biblioteket på Brøttum skole er ett bibliotek som kan nyte godt av de ekstra midlene som er tildelt til Ringsaker. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Rektor Haldis Sveen og tidligere elever ved skolen Ane Stakston Aasen og Jon Tomter. Foto: Arkiv

Biblioteket på Brøttum skole er ett bibliotek som kan nyte godt av de ekstra midlene som er tildelt til Ringsaker. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Rektor Haldis Sveen og tidligere elever ved skolen Ane Stakston Aasen og Jon Tomter. Foto: Arkiv Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har bevilget 14 millioner kroner i statsbudsjettet for 2018 til lesestimulerende tiltak for barn og unge i skolebibliotek og folkebibliotek som benyttes som skolebibliotek. Ringsaker har fått 1,2 millioner kroner til dette.

DEL

- Bibliotekene er viktige for å styrke elevenes leselyst og leseferdigheter. På biblioteket får elevene enkelt tilgang til ny kunnskap i litteratur og kultur, sier Høyres ordførerkandidat Kai Ove Berg i en pressemelding om dette.

Han fortsetter å fortelle at de i regjeringserklæringen har sagt at de skal satse på bibliotekene.

- Nå leverer vi.

Flere i Ringsaker Høyre er fornøyd med dette:

- Tilskuddet til skolebibliotek er en del av regjeringens satsing på tidlig innsats. Med disse pengene får skolebiblioteket anledning til å enten ansette flere ressurser eller kompetanseutvikling, sier Høyres gruppeleder Odd-Hermann Roel Børke.

Det er Utdanningsdirektoratet som har lyst ut midlene og behandlet søknader

- Vi er glad for at Ringsaker ser skolebibliotekets betydning for lesing og har søkt på dette tilskuddet. Det er viktig at alle elever mestrer lesing tidlig. Det er en grunnleggende ferdighet alle trenger for å lykkes i utdanning og arbeidsliv, sier Hanne Sofie Holmen (V)og Svetlana Johnsen (FrP)

Artikkeltags