Over seks mil med sti venter tøffingene i UltraBirken

TØFT: For de som er glad i kronglete sti er UltraBirken på sykkel perfekt. Lørdag venter over seks mil med sti i den 112 kilometer lange løypa fra Pellestova til Lillehammer.

TØFT: For de som er glad i kronglete sti er UltraBirken på sykkel perfekt. Lørdag venter over seks mil med sti i den 112 kilometer lange løypa fra Pellestova til Lillehammer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De aller tøffeste birkebeinerne sykler lørdag det 112 kilometer lange UltraBirken. Mandag ble traseen offentliggjort, med over seks mil med sti.

DEL

(Østlendingen) For niende gang arrangeres UltraBirken på sykkel. En tøffere utgave av birkebeineren på to hjul, med start på Pellestova og målgang foran Håkons Hall på Lillehammer.

Mandag ble årets ultratrasè offentliggjort, og nok en gang blir det en skikkelig utfordring med over seks mil med stipartier, fordelt på 112 kilometer.

Starten går i retning Ilsætra, Hafjell og Nysætra, før bakkene gjennom Hafjellanlegget opp mot Hafjelltoppen skal forseres.

Etter en liten tur innom Pellestova igjen går turen innover Sjusjøfjellet, der sti og gruspartier står på programmet med jevne mellomrom.

Rytterne skal blant annet over Lunkjefjellet, drøye 1.000 meter over havet, som en av de mange utfordringene oppe på fjellet.

Etter mange mil oppe på fjellet begynner det å gå nedover i den ordinære birkentraseen, før det tas av i Sjusæterlia og inn mot området der Birkebeinerløpet arrangeres i juni.

Mot slutten er det en god del gruspartier før målgang på Håkons Hall, i en løype der vinnertiden anses å være rundt fem og en halv time.

UltraBirken er en av fem birken-arrangement den kommende helgen.

Lørdag arrangeres Birkebeinerrittet (86 kilometer) og HalvBirken (41 kilometer), i tillegg til UltraBirken. UngdomsBirken (7,5 og 9,5 kilometer arrangeres søndag), mens BarneBirken arrangeres fredag på Rena og søndag på Lillehammer.

Artikkeltags