(GD): Etter dialog med helsemyndighetene er det nå klart at Birken skifestival 18. - 20. mars gjennomføres som normalt for elite, mosjonister, barn og ungdom.

- Etter to avlysninger er det utrolig gledelig igjen å kunne tilby en komplett og gjenkjennbar skifestival, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Det skriver Birken på sine egne heimesider.

- Det innebærer at vi innenfor trygge rammer og med de smitteverntiltak som vil måtte være gjeldende i mars planlegger for en flott og opplevelsesrik helg for mange tusen skiglade deltakere. Fredagen gjennomføres mosjonsarrangementene TurBirken hel og halv, StafettBirken og SkøyteBirken, lørdag 19. mars det tradisjonelle Birkebeinerrennet, mens søndagen er viet BarneBirken og UngdomsBirken, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

- På noen få områder må vi imidlertid avvente til siste halvdel av februar med å ta en beslutning. Det gjelder først og fremst hvorvidt vi kan tilby dusj/garderobe til alle etter målgang og madrassovernatting på Rena der bestillingsmuligheten nå er pauset inntil videre, sier Torbjørnsen.