– Det var helt på grensa

Kald opplevelse: Rundt 8.500 deltakere stilte til start i lørdagens Birkebeinerrenn. Det ble en kald opplevelse. Spesielt for de første som forlot startstreken på Rena. Foto: Geir Olsen, Birken

Kald opplevelse: Rundt 8.500 deltakere stilte til start i lørdagens Birkebeinerrenn. Det ble en kald opplevelse. Spesielt for de første som forlot startstreken på Rena. Foto: Geir Olsen, Birken

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var 22 minusgrader da Bjørn Robstad tok fatt på sin tjuende tur over fjellet. Legen fra Moelv vurderte aldri å droppe rennet. – Men det var helt på grensa til det som er bra, sier legen. Ole Ludvig Rosenborg

DEL

Robstad leverte nok et sterkt Birkebeinerrenn med tiden 3,05,56. Det holdt til en åttendeplass i M 40–44. Han kom i mål 15 minutter bak vinneren Jörgen Brink fra Sverige, og han var åtte minutter bak pallen.

–Hvordan var det å gå?

– Det var blytungt fra A til Å. Men det var jo det for alle sammen, så jeg trøstet meg med det, sier Robstad til RB.

Kjente det i halsen

Det var 22 minusgrader da Robstad forlot startstreken på Rena klokken 08.00.

– Det var fantastiske løyper. Men det var kaldt. Jeg kjente det i pusten i starten av løpet, og jeg kjente det etter hvert på hendene. Jeg var ganske stiv og mistet litt av følelsen i ansiktet, forteller han til RB-sporten.

– Er det bra for kroppen å gå i slik kulde?

– Det var nok på grensa til det som er bra for kroppen. Men arrangøren visste at det kom til å bli en solid temperaturstigning ettersom timene gikk.

– Var det forsvarlig?

– Ja, det var det nok. Kanskje fordi det var voksne folk på startstreken. Men for ungdom og barn er det ikke aktuelt å gå når det er så kaldt. Kuldegrensa for de unge er på 15 minusgrader for renn over tre mil. Så det er vel lov å si at det var litt på grensa.

– Vurderte du å droppe Birken i før start?

– Nei, nei – aldri. Og det ble en flott tur over fjellet. Men jeg må nok trene mye mer, for jeg ble veldig sliten, sier Robstad.

Birken-ledelsen fikk mange spørsmål om kulda i forkant av lørdagens renn.

– Ikke noe problem

– Mange lurte på om det var fare for utsettelse eller avlysning av rennet som følge av kulda, men det var aldri et tema, sier Randi Bolstad til Østlendingen.

– Vi hadde et jurymøte kl. 07.00 i dag tidlig, og da var det veldig kaldt. Men meteorologen vår, Jon Smits, så på temperaturkartet og kunne forsikre om at temperaturene skulle stige i l løpet av dagen. I tillegg konfererte vi med vår rennlege, som heller ikke anså det som noe problem å sende folk ut i løypene, fortsetter informasjonssjefen i Birken.

Artikkeltags