Gå til sidens hovedinnhold

Satte pers på skytebanen og i birken samme dag

Artikkelen er over 3 år gammel

Amund Wardberg Høiby fra Åsmarka satte ny skytepers i Valdres før han løp inn til 9. plass Ungdomsbirken på Lillehammer.

Lørdag morgen dro Amund Wardberg Høiby i all hast til Etnedal på Landsdelskretsstevne i skyting. Der satte han ny personlig rekord med 247 poeng av 250 mulig. Så snart anvisningen var unnagjort, vrengte han av seg den trange og kokvarme skytterdressen.

Deretter bar det til Stampesletta på Lillehammer for å løpe Ungdomsbirken. En brutal batalje med høy puls og spisse albuer over fire kilometer i steikende solskinn. Høiby ble nummer ni i Gutter 16 på Ungdomsbirken.

- Det har vært en ganske travel dag, innrømmet han etter målgang ved Håkons hall.

Bildeserie

Glimt fra Birkebeinerløpet

Forsov seg

Lismarkaskytteren er førsteårs junior med rifle. Som mange skyttere og unge juniorer flest, stresser han ikke i unøden når klokka ringer. Men lørdag morgen forsov han seg mer enn vanlig.

- Altså, planen var å stå opp klokka seks, men jeg forsov meg til klokka sju. Det ble plutselig bråtravelt. Vi kom fram til skytterbana i Etnedal et kvarter før jeg skulle skyte. Det holdt akkurat, og skytinga gikk over all forventning. Men her på Lillehammer hadde jeg god tid og slappe helt av igjen, oppsummerte han.

Sjelden kombinasjon

Høiby kunne fortelle at flesteparten av de aktive skytterne i Lismarka skytterlag skjøt i Etnedal og overnattet på en camping på Dokka. Hvorvidt han sjøl skulle tilbake til Dokka etter Ungdomsbirken, glemte vi dessverre å spørre om.

Men en ting føler vi oss rimelig sikre på: Amund Wardberg Høiby var den eneste skytteren som la inn en brennheit løpekonkurranse midt under Landsdelskretsstevnet. Hans jevnaldrende skytterlagskamerat Sander Harildstad ungikk tilsynelatende alle tendener til høy puls og skjøt iskalde 248 poeng lørdag. Med det sikret han seg en delt tredjeplass i juniorklassa.

God prestasjon

Av de lokale løperne i ungdomsbirken var det Julie Jeistad fra Lismarka som presterte best.

Jeistad i klasse 15 år ble nummer fire bare 16 sekunder etter vinneren. Lismarkingen har tidligere være nummer ti i birken, men forbedret dette sterkt i årets utgave av ungdomsbirken.