Det har aldri blitt solgt flere brukboliger i Ringsaker

Boligmarkedet: Ringsaker har fått en vekst i antall solgte nye og brukte boliger. FOTO; RGB Media (Illustrasjonsfoto)

Boligmarkedet: Ringsaker har fått en vekst i antall solgte nye og brukte boliger. FOTO; RGB Media (Illustrasjonsfoto)

Artikkelen er over 1 år gammel

Ringsaker har opplevd en rekordhøy tilførsel av nye boliger, noe som har ført til en salgsrekord av brukte boliger de to siste årene.

DEL

I følge Statistisk Sentralbyrå har det de siste tre årene blitt satt i gang bygging av 1115 nye boliger i kommunen. Det er en økning fra 493 fra den tidligere treårsperioden.

Salget av nye og brukte boliger øker

I en pressemelding skriver EiendomsMegler 1 at normalt ville en så høy tilførsel av nye boliger føre til et overskudd av bruktboliger.

– Vi ser at Ringsaker har klart å ta unna alle de nye boligene uten at det har blitt bygget opp et lager av usolgte bruktboliger. Lageret av usolgte boliger var i første kvartal tilbake på samme normale nivå som før den høye igangsettingen begynte i 2016, skriver salgsleder for EiendomsMegler 1 Brumunddal, Heidi Lagmannssveen i pressemeldingen.

Ringsaker tar stadig nye rekorder og i første kvartal i år ble det solgt 114 bruktboliger i Ringsaker. Det er det høyeste registrerte noen gang i samme kvartal, i følge Eiendom Norges boligprisstatistikk. Antallet usolgte boliger var på tidenes høyeste i Ringsaker i fjor høst, men på bare et halvår sank det fra 103 til 61 boliger.

– Mange av de nye boligene er kjøpt av Ringsakers egne innbyggere, som i neste omgang har solgt en egen bruktbolig, står det i pressemeldingen.

Ringsaker er attraktivt på boligmarkedet

Boligsalget i Ringsaker har nådd nye høyder hvert år og i 2018 ble det solgt 485 boliger, som er en økning på 60 boliger siden 2016. Boligprisene i Ringsaker steg også med 0,9 prosent i første kvartal i år i følge tall fra Eiendom Norges Prisstatistikk står det i pressemeldingen. Dette er høyere enn i det samme kvartalet i fjor og er høyere enn Stange, men lavere enn Hamar.

– De høye salgstallene viser at Ringsaker har fått økt attraktivitet på boligmarkedet. Den vellykkede byutviklingen i Brumunddal, planer om nytt sykehus ved Mjøsbrua, ny firefelts vei til Moelv og veksten på Sjusjøen er blant faktorene som bidrar positivt, skriver Lagmannssveen i pressemeldingen.

Artikkeltags