Bom - lytter Ap og Sp i fylket til sine ordførere?

STORTINGSREPRESENTANT: Tor Andre Johnsen (Frp).

STORTINGSREPRESENTANT: Tor Andre Johnsen (Frp). Foto:

Av
DEL

Meninger29. og 30. april blir tredje og siste runde i bomsaken om ja eller nei til bompenger på gamle E6 og gamle Rv3/25. Da skal nemlig fylkestinget i Innlandet sluttbehandle saken. Debatten har pågått lenge. Frp og alle vi andre som jobber mot bompenger på sideveien er veldig spente på om Ap og Sp sine fylkespolitikere arrogant overkjører sine ordførere og lokalpolitikere, eller om de vil lytte til sine egne som er enig med Frp i at det ikke skal være bompenger på gamle og dårlige fylkesveier.

Det såkalte forsøket på kompromiss som Ap og Sp la frem i fylkesutvalget var et dårlig kompromiss. Det er skuffende å se at det bare var Frp som stemte mot dette landeveisrøveriet. Det å først måtte betale for hele 40 passeringer, før man slipper å betale er selvfølgelig ingen god løsning, når alternativet er ingen bompenger.

Men jeg synes fylkesutvalget kan få litt ros for at de ikke skal starte innkrevingen av bompenger på gamlevegene før januar 2021. Det er en delvis seier for oss som ikke vil ha bom på sideveiene. Men hvorfor kunne de ikke latt perioden man slipper å betale bompenger vært lengre enn et halvt år? FrP ønsker en prøveperiode på 2 år. Fylkesutvalget kunne i hvert fall møtt oss halvveis med ett år uten bompenger og så kunne de evaluert.

Kampen er ikke over enda. FrP kommer til å fortsette å sloss mot bompenger også i Fylkestinget. Men jeg tror dessverre det blir vanskelig å få Ap, Sp og resten av flertallet til å endre passeringstaket på 40, men det BØR være mulig å få utvidet perioden uten bom til å bli lenger enn bare seks måneder.

Vi i FrP vi gir oss aldri. Men heldigvis er også Sps Odd-Amund Lundberg og Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen av den typen politikere som står på for det de tror på. Følgelig blir det spennende å se om de har tyngde internt i eget parti og om de vinner frem med sine krav, eller om Ap og Sp i fylkestinget også denne gang arrogant ignorerer og avviser lokalpolitisk krav om nei til bompenger på sideveiene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags