Blytungt for Jansen i Asia

TØFFE FORHOLD: Tor Inge Jansen og de øvrige norske bowlerne slet med å mestre underlaget i VM i Hongkong og forspilte alle muligheter for medaljer på mesterskapets første dager.

TØFFE FORHOLD: Tor Inge Jansen og de øvrige norske bowlerne slet med å mestre underlaget i VM i Hongkong og forspilte alle muligheter for medaljer på mesterskapets første dager.

VM i bowling ble ikke helt det store for Tor Inge Jansen fra Furnes som i likhet med de øvrige norske slet med å beherske underlaget i Hongkong.

DEL

Den norske seksmannstroppen dro til Asia uten helt å vite hva de kunne forvente med tanke på baneforhold og det ble tidlig klart at underlag og oljeprofil ikke spilte på lag med våre norske håp, Jansen inkludert.

– Vanskelige forhold

Alle bowlingbaner påføres nemlig en olje før konkurranser og det er opp til arrangøren å bestemme hvilken type olje, mengde og fordeling på banene. I seriespill er det ikke uvanlig at et lag føler seg «oljet bort» for at hjemmelaget bruker en oljeprofil de behersker i større grad enn gjestene. Akkurat hvilken praksis det var på dette i Hongkong visste de tilreisende nordmennene, eller europeerne for den del, lite om, men det gjennomføres en offisiell trening før konkurransen begynner. Da skjønte det norske landslaget at det kunne bli et krevende mesterskap.

– Oljeprofilen var av den vanskelige sorten. Det er ikke lett å forutse slike ting. Forholdene var vanskelige, men ikke umulige, forteller Jansen.

– Kunne vært løst bedre

Det var mange nok øvelser å sanke gode plasseringer i for Jansen og de øvrige da det ble konkurrert både individuelt og dobbel, samt for tremannslag og femmannslag. Det norske laget fikk med seg en sjuendeplass for det ene tremannslaget og det var beholdningen i mesterskapet for nordmennene. Sjøl om også bowlingproffene fra andre deler av verden også hadde problemer med å finne ut av bana mener Jansen ting kunne vært gjort annerledes.

– Jeg mener vi kunne løst dette på en bedre måte, sier Jansen som til daglig spiller for Briskebyen BK på Hamar.

Han hadde i utgangspunktet små forhåpninger om medaljer, men hadde håpet å dra med seg noen bedre resultater enn det som ble utfallet. Helt tomhendt kommer han uansett ikke hjem.

-Jeg fikk med meg ny erfaring og det er alltid noe å lære ut ifra hvilke valg man gjør fortløpende undervegs og samtidig se hva andre gjør som lykkes bedre enn hva vi gjorde. Man kan alltid lese bitte litt info fra alt man ser, men det viktigste er å analysere når man kommer hjem, så man vet hva man må jobbe med framover, sier han.

Artikkeltags