Brøttum avsluttet sesongen for en måned siden. Lørdag spiller de opprykkskamp

Spiller opprykkskamp: Brøttum spiller lørdag opprykkskamp for spill i 5. divisjon. Det kommer litt overraskende

Spiller opprykkskamp: Brøttum spiller lørdag opprykkskamp for spill i 5. divisjon. Det kommer litt overraskende

12. oktober vant Brøttum 7–2 mot Vang i KM-sluttspill. Så trodde alle sesongen var over siden. Det var den ikke. Lørdag spiller de mot Rena. Vinneren av kampen spiller i 5. divisjon neste år.

DEL

Lørdag spiller altså brøtningene årets viktigste kamp. Det vil si, det er ikke helt inngangen de sjøl har til kampen nå:

– Vi skal spille, men vi har jo ikke fått forberedt oss særlig til denne kampen. Vi mangler en del spillere og har bare gjennomført en trening denne uka. Den første treninga etter kampen mot Vang, så hvordan dette går er jeg spent på sier superveteran Ottar Randgaard på Brøttum.

Trues med bøter og poengtrekk

Dombås som egentlig skulle spille denne kampen mot Rena ble diskvalifisert etter å ha brukt to spillere de ikke hadde lov å bruke i KM-kampen mot Brøttum. Dermed ble Dombås til slutt trukket fra sluttspillet. Det gir Brøttum retten til å spille mot Rena lørdag. Det vil si de har ikke noe valg om å spille kampen mot Rena lørdag:

– Vi har spurt om konsekvensene om vi ikke får spilt kampen. Det vil gi oss 10.000 kroner i bot og 10 poeng poengtrekk i 6. divisjon neste år. Det er naturligvis uaktuelt. Vi har spurt om Lunner kunne få tilbud om å spille kampen i stedet for oss. De tapte sin kvalikkamp mot DK Leiret i den andre kampen om retten til å spille 5. divisjon neste år. Det svarer kretsen nei til, sier Randgaard.

Dermed spiller Brøttum mot Rena på HIAS banen i Ottestad lørdag klokka 12.00.

Fint å spille i 6. divisjon

Randgaard og de andre på Brøttum lever helt fint med en ny sesong i 6. divisjon.

– Ja, vi mister noen sentrale spillere og har noen unggutter som kanskje forsvinner i løpet av sesongen neste år. I tillegg så vil jo neste års 5. divisjon bli tøff. Lag som Moelven og Ringsaker skal blant annet spille der. Femte divisjon gir også lengre reiseveg på bortekamper og flere kamper på helg så en ny sesong i 6. divisjon er nok helt greit, sier Randgaard.

Selv om kampen på lørdag ikke er spesielt ønsket på Brøttum venter enda en kamp før sesongen er over.

– Vi skal også spille KM-finale mot DK Leiret, men det har vi ikke klart å finne dato enda. Det må vi se på, men motivasjonen for et KM-tittel er der, sjøl om DK Leiret virker som et veldig godt fotballag, sier Randgaard.

Tidenes lengste sesong

Lars Sandvik i fotballkretsen bekrefter informasjonen fra Randgaard

– Det er rett. Klubbene har selv vært med på å vedta regler om lag som trekker seg fra kvalik får inntil 10.000 i bot og inntil 10 poeng. Det er maks straffen. Det er nok lag i 3. og 4. divisjon de hardeste straffene er aktuelle for. Det er nok ikke straffen som Brøttum ville fått, men straff ville Brøttum fått om de ikke stiller.

Samme straff gjelder ikke i forbindelse med KM. Det er nå en kamp klubbene sjøl må bli enige om å spille, og den må spilles i år, om det skal kåres en kretsmester i 6. divisjon melder Sandvik.

Sandvik innrømmer at det er blitt mye å organisere på tampen av sesongen med kvalikspill og KM-kamper som følge av omlegging av seriesystemet.

– Ingen tvil om at det har vært noen utfordringer, sier Sandvik om tidenes lengste sesong.

Artikkeltags