Gå til sidens hovedinnhold

Bruk bygda, bygg Bru!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge trenger prosjekter som kan få fart i byggeaktiviteten når koronakrisen er over. På Nes trenger vi ny bru over Nessundet!

Ny bru mellom Tignes og Helgøya er et prosjekt som kan gi trygg overfart over Mjøsa. Dette kan også gi et etterlengtet løft for næring og befolkningsvekst på Helgøya og Tignes. Nes Arbeiderlag foreslo før kommunevalget 2019 en ny Nessundet Bru, og fikk dette inn i Ringsaker AP sitt valgprogram. Nå ser vi at flere partier har kastet seg på dette forslaget, og endelig kan det være politisk press nok mot myndighetene for å få det til!

Nessundet bru ble tatt i bruk i 1957. Utviklingen har vist at den nå er overmoden for utskifting. Ikke bare er det konstruksjonsmessige svakheter og slitasjeproblemer. Trafikkmengden har økt langt over det brua var beregnet for. Brua var heller ikke konstruert for de bilene og maskinene som går på våre veier i dag.

Nessundet bru har kun én kjørebane og reguleres av trafikklys. Den har knapt plass til gående og syklende, og tilfredsstiller ikke lengre de måtene vi ferdes på. Alle som har gått over brua en tåkete kveld vet hvor uttrykt det føles. En brannbil eller sykebil som må over brua rett etter arbeidstid, blir stående i kø. Slike forhold tilhører ikke 2020.

Det er lovet penger til sysselsetting og næringstiltak etter koronakrisen. Vi vil ta initiativ til et åpent møte for å diskutere ny bru over Nessundet. Nes Arbeiderlag er vi ikke i tvil, vi sier: «Bruk Bygda, Bygg Bru!»