Bruker 46 millioner kroner på nye PC-er til elevene

Oppgraderes: Elever ved Ringsaker Videregående skole er blant dem som får nye PC-er. Bildet er tatt på skolen i en tidligere sak.

Oppgraderes: Elever ved Ringsaker Videregående skole er blant dem som får nye PC-er. Bildet er tatt på skolen i en tidligere sak. Foto:

9000 PC-er står på bestillingen når fylkeskommunen kjøper inn nytt til elevene ved videregående skoler.

DEL

Jan Furseth og Atea Innlandet er fornøyd med PC-avtalen inngått med Tore Gregersen og Innlandet fylkeskommune.

Innlandet fylkeskommune har inngått ny avtale med Atea Innlandet om kjøp av 9 000 PC-er over to år til en verdi av 46 millioner kroner. Det betyr at VG1-elevene de neste to årene vil få en kraftig, bærbar HP til disposisjon, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Driftssikkerhet er viktig

- Vi er fornøyde med å ha dette på plass. Dette er jo mer enn bare en PC. Det skal være en god PC som tåler å bli fraktet rundt av elevene. Vi er opptatt av driftssikkerhet i form av et solid produkt og en god serviceavtale, sier kompetanse- og tannhelsesjef Tore Gregersen.

Ifølge Atea Innlandet-leder Jan Furseth er det ingen grunn til bekymring.

– Vi leverer tre modeller alt etter hva de ulike utdanningsprogrammene krever. Dette er proffe maskiner med gode serviceavtaler beregnet for bedriftsmarkedet. Hvis det er feil på en PC, lover vi å reparere den allerede neste arbeidsdag, sier Jan Furseth i Atea Innlandet.

Elev-PC-ordningen sørger for at elevene får en tilfredsstillende arbeidshverdag. Hver elev betaler en egenandel tilsvarende materialstipendet. Etter tre år er eleven eier av PC-en.

Proffe parter

– Vi er fornøyde med å få levere til Innlandet fylkeskommune – det er en profesjonell motpart med strenge krav. Derfor er vi stolte når vi med våre kvalitetssikrede rutiner og produkter vinner et slik anbud, sier Atea Innlandet-leder Jan Furseth.

­ – Med god hjelp fra intern innkjøpskompetanse mener jeg at vi har fått til en god avtale, konkluderer kompetanse- og tannhelsesjef Tore Gregersen.

Artikkeltags