Markerte slutten på et stritt år med å løfte tungt

Godt stevne: Joel Immanuel Vikesland var i godt slag på atletklubbens julestevne lørdag. Brumunddølen endte med 667,5 kilo sammenlagt etter blant annet å ha dratt 300 kilo i markløft.

Godt stevne: Joel Immanuel Vikesland var i godt slag på atletklubbens julestevne lørdag. Brumunddølen endte med 667,5 kilo sammenlagt etter blant annet å ha dratt 300 kilo i markløft.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var nærmest stinn brakke da Brumunddal Atletklubb arrangerte sitt julestevne lørdag. Dette markerte også slutten på et stritt år for klubben.

DEL

Over 30 deltakere er et bra antall og snaut halvparten av disse var gjesteløftere fra andre klubber. Det er også et kvalitetstegn at eksterne løftere faktisk tar seg bryet med å ta turen til Hamar for å løfte, all den tid de fleste andre klubber har flust med egne stevner. Brumunddal Atletklubbs etablerte løftere som Hilde Mikelsen Haugen, Nikolai Slettnes, Erik Fredriksen og Vidar Ringvold deltok ikke på stevnet, så det gror da brukbart bak de beste i klubben.

Julestevnet ble arrangert omtrent nøyaktig et år etter at Brumunddal Atletklubb offisielt åpnet på Hamar og et stritt år nærmer seg slutten. Klubben mistet en del mosjonister ved å flytte fra Fabrikkvegen i Brumunddal og har brukt mye av året til å gjenreise medlemsmassen og bøte på de økonomiske tapene som flytting medførte. Det er en kostnad og en dugnadsinnsats klubben ikke har rygg til å bære igjen med det alle første.

– Målet er fortsatt å flytte tilbake til Brumunddal, det er på ingen måte lagt på is. Vi har derimot ikke jobbet aktivt med dette i år. Vi har så vidt vært et år på Hamar nå og det er en stor prosess å flytte. Det er ikke noe man kan drive med annenhver måned. I tillegg har vi arrangert vesteuropeisk mesterskap i år som tok vanvittig med tid og krefter. Nå skal vi arrangere regionmesterskap i februar. Deretter fortsetter en mer aktiv jobb med å finne noe i Brumunddal igjen, sier Christensen som kunne si seg fornøyd med deltakelsen på julestevnet lørdag.

– 32 deltakere er bra. Sjøl om mange av disse var gjesteløftere ser det bra ut i klubben vår også. Det er mange aktive løftere nå, sier han.

En av dem som imponerte mest var Joel Immanuel Vikesland som endelig brøt den magiske 300-grensa i markløft. Med 220 i knebøy og 147, 5 i benkpress endte det med en småpen total på 667.5 på brumunddølen.

Artikkeltags