Moen får skryt etter NM-sølv

Lys framtid: 16-årige Ludvik Moen tok NM-sølv i styrkeløft lørdag. Det som er sensasjonelt er at vi her ikke snakker om for ungdom eller juniorer, men i åpen klasse. Her kan Brumunddal Atletklubb ha flasket opp en ny medaljegrossist i internasjonal sammenheng.

Lys framtid: 16-årige Ludvik Moen tok NM-sølv i styrkeløft lørdag. Det som er sensasjonelt er at vi her ikke snakker om for ungdom eller juniorer, men i åpen klasse. Her kan Brumunddal Atletklubb ha flasket opp en ny medaljegrossist i internasjonal sammenheng.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ludvik Moen er bare 16 år, men sikret seg lørdag NM-sølv i åpen klasse. Det får Brumunddal Atletklubbs leder Carl Yngvar Christensen til å dra fram de store ordene.

DEL

Fåvang-gutten burde strengt tatt løftet i ungdom- eller juniorklassen, men kvalifiserte seg til å løfte med de store gutta tidligere i år. I helgas NM løftet han til sammen 575 kilo og det holdt til sølv i ei klasse med kun tre påmeldte.

– Må skynde seg sakte

Carl Yngvar Christensen var sjøl ekstremt sterk på samme tid og liker det han ser av 16-åringen.

-Han er dedikert og seriøs og svært sterk tross sin unge alder. Da gjelder det bare å skynde seg sakte å jobbe styrken opp jevnt de neste 10–15 årene. Da kommer han virkelig til å løfte mye, hvis han går hele vegen. Innen Ludvik er ferdig som ungdom blir jeg ikke overrasket om han nærmer seg veldig det jeg gjorde da jeg var ungdom, forteller Christensen til RB.

Imponerende av Kvam

Det er ikke bare blant gutta det gror godt, flere jenter begynner også å få betalt for seriøs og strukturert trening. Monika Kvam er en av disse. Den Hamar-bosatte trønderen hadde ingen tanker om gull i forkant av mesterskapet, all den tid råskinnet Marte Elverum løfter i samme klasse. Det visste seg derimot for at sølvmedaljen var innen rekkevidde og med 180 i knebøy var det hund som hadde hendene på rattet foran de to gjenstående disiplinene. Da hun i tillegg fikk opp 120 i benkpress var sølvet nesten i boks. Hennes argeste konkurrent spiste riktignok innpå litt i markløft, men med 460 kilo sammenlagt sikret hun seg sin første NM-medalje.

Medalje, dog ikke den første ble det også på Erik Fredriksen. Gausdølen tok med seg bronse i -105 kilosklassa. Den aller største gullfavoritten fra Brumunddal Atletklubb var derimot Nikolai Slettnes. Lillehamringen har tatt med seg internasjonale medaljer det siste året, men i NM ble han litt for dristig og åpnet for høyt i benkpress. Tre underkjente forsøk på 265 kilo gjorde at han ble stående uten tellende resultat.

Mikkelsen Haugen sto over

I fjor vant Hilde Mikkelsen Haugen sin klasse , -57, med 70 kilo. I år valgte hun å stå over NM på grunn av en ryggskade hun har slitt med i noen måneder. Det er vesteuropeisk mesterskap på hjemmebane midt i september og hun ønsket ikke å gamble med tanke på dette.

Når Mikkelsen Haugen kommer tilbake for fullt har hun i hvert fall fått skikkelig motstand i klassen. Karen Hesthammer fra Oslo tok blant annet 207,5 kilo i knebøy i helgas NM og tok ny norgesrekord sammenlagt med 511 kilo.

Artikkeltags