Bjerke opereres torsdag - erstatter trolig klar

Christian Aarbogh Bjerke opereres for Gilmores Groin torsdag formiddag.

Christian Aarbogh Bjerke opereres for Gilmores Groin torsdag formiddag.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dalas solide keeper Christian Aarbogh Bjerke opereres for Gilmores Groin torsdag formiddag. Som erstatter har etter det RB erfarer Dala hentet inn veteranen Rickard Claesson fra Raufoss.

DEL

Bjerke har fått diagnosen Gilmores groin som på norsk kalles idrettsbrokk. Dette navnet er noe misvisende all den tid det faktisk ikke er en brokk, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken.

Tilstanden er ganske vanlig hos fotballspillere på alle nivåer. Inngrepet regnes som ganske ukomplisert og innebærer at bakre lyskevegg forsterkes med et nett.

 Bjerke anslår at han vil være ute av spill i 4-6 uker og derfor har Dala nå valgt å hente inn Rickard Claesson.

Meget rutinert

Den lange og litt hissige svensken med den noe sparsomme hårmanken er på ingen måte noe nytt bekjentskap for de fleste brumunddøler. 38-åringen har voktet buret for Raufoss siden 2006 og har altså møtt klubben en rekke ganger, seinest i 2012. Claesson la egentlig opp etter 2013, men gjorde nylig et comeback for totningenes rekruttlag i tredjedivisjon.

Trolig rett  inn mot Turn

Det er etter hva RB kjenner til kun formaliteter som gjenstår før svensken er klar. Det ventes å løse seg i løpet av kvelden eller morgendagen slik at han etter alt å dømme går rett inn på laget som torsdag møter Eidsvold Turn i cupen.

- Smertehelvete

Christian Aarbogh Bjerke er nå glad for at det blir operasjon.

- Det har vært et smertehelvete i om lag to måneder nå, så det skal bli godt å våkne og være i stand til å komme seg ut av senga på egen hånd. Jeg regner med å være tilbake i løpet av 4-6 uker. Det er ekstremt kjedelig at 16.mai-kampen ryker for min del, men helsa må komme først, sier Christian som opereres på Volvat i Oslo.

- Avgjøres i morra kveld

Sportslig leder Hans Ødegård bekrefter at en keeper kan være på veg inn, men vil ikke bekrefte at det er Claesson.

- Vi skal ha et styremøte i morra kveld og det avgjøres der hva som skjer videre. Jeg kan si at det har vært jobbet med flere kandidater og at dette har løst seg uten store vanskeligheter, sier Ødegård.

Artikkeltags