Brumunddal skal satse på juniorlaget. Treningsmengden skal økes

Juniorlag: Brumunddal satser på nytt juniorlag fra kommende sesong og dermed blir det tre potensielle spillareanaer for Sigurd Almestrand og hans jevngamle spillere i Dala.

Juniorlag: Brumunddal satser på nytt juniorlag fra kommende sesong og dermed blir det tre potensielle spillareanaer for Sigurd Almestrand og hans jevngamle spillere i Dala.

Stein Rune Solbakken blir hovedtrener når Brumunddal igjen satser skikkelig på juniorsiden. I tillegg får klubben nå en sportslig leder for yngres.

DEL

Brumunddal har for alvor tatt tak i satsingen nedover i rekkene. Anders Børkesveen er tilsatt i vervet som sportslig leder for ungdom på guttesiden og for første gang på ti år får klubben et juniorlag som skal satse skikkelig. Det skal ledes av Stein Rune Solbakken og Jørn Marken som i år har vært G16-trenere.

- Dette er et toårig løp der vi gjør et ærlig forsøk på å lage et tilbud for de mellom 16 og 19 år. Vi håper også dette tilbudet kan være interesant for treningsvillige og ambisiøse spillere fra andre klubber i distriktet, forteller sportslig leder Fred Leo Nysæter.

Skal trene mye

Og når det endelig skal opprettes juniorlag i Brumunddal går klubben inn med full tyngde. Treningsmengde, apparat rundt og tidsforbruk vil ikke differere mye fra A-laget.

- Jeg måtte ha et lite familieråd da jeg fikk tilbud om å trene juniorlaget. Vi skal nemlig trene like mye som A-laget for det er helt vesentlig at spillerne på dette laget ønsker å trene mye. Det er trening som lager fotballspillere, det er ikke noe å lure på. Det har vært mange år uten juniorlag i Brumunddal nå og en klubb som Dala må ha det. Vi må basere oss på å produsere mesteparten av våre spillere sjøl, sier Solbakken.

Det har minket litt på juniorlag generelt de siste årene, så det er ikke bare i Dala denne satsingen har vært tynn noen sesonger. Når 2019 starter håper Dala å ha juniorlaget sitt på nivået som kalles Elite. Det er hakket under interkrets og er regionens beste juniorlag. For å komme dit må det spilles kvalifisering på vårparten.

Liker tendensene

Dermed blir det tre potensielle kamparenaer for spillerne som holder junioralder ettersom vi får lag både i tredje og fjerdedivisjon i tillegg til juniorlaget, sier Solbakken som liker det han ser i klubben om dagen.

-Det begynner å bli en klar rød tråd og det er viktig at det drives etter de samme prinsippene i hele klubben, sier han.

Dala oppretter også et lag i 6. divisjon for unge spillere som ikke ønsker å satse for fullt.

Artikkeltags