Gå til sidens hovedinnhold

Vant NM igjen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Gullgrossistene fra Brumunddal fornekter seg ikke. I helga tok Dalas PU-lag NM-gull i suveren stil i Bergen.

Det begynner å bli et at de sikreste høsttegnene i Ringsaker at Brumunddals PU-lag i fotball drar på tokt og kommer tilbake med NM-gull. Det har de gjort på regelmessig basis helt siden den første Landsturneringen i Ålesund i 1992. To år seinere, også den gang i Bergen, tok de sin første NM-tittel og ble møtt av en skikkelig velkomstkomité da de kom tilbake til Brumunddal seint på kvelden. Etter dette har de dratt med seg flere NM-gull, og både i 2016 og i fjor kunne de ta med seg pokalen hjem. I årets mesterskap var de mer suverene enn de har vært på flere år.

Fryktet vestlendingene

Da RB overvar siste trening før avreise var melodien at gull nok en gang var målet.

– Vi må jo gå for det tredje strake gullet, sa spiller Bjørn Erik Bratberg.

Trener Knut «Santos» Simensen var enig i den målsettingen, men innrømmet at han var spent på vestlandsk motstand.

-– Vi møter en del ukjente lag i år og det blir spennende. Vi kjenner godt til lagene på østlandet, men det er ikke alle som ønsker å ta en så lang tur som til Bergen, sa han til RB.

21–3 i målforskjell

Men det viste seg at frykten for de vestlandske lagene var helt ubegrunnet. I første kamp ble Sotra enkelt slått 6–0 og Dala tok føringen i gruppa umiddelbart. I neste kamp ble Askøy et lett bytte for brumunddølene og 5–0 ble resultatet. I siste gruppespillkamp ble trønderne Stjørdal City slått 6–2. Dermed ble det finale. Der ble Eiger slått komfortabelt 4–1.

– Vi var helt suverene og måtte faktisk skru ned litt på tempoet. Det er ikke lov å vinne for mye i disse turneringene, forteller trener Simensen.

For spiller Tom Høisveen, som du for øvrig kan lese et stort portrettintervju med på nett og i lørdagens RB, ble NM-tittelen i Bergen ekstra spesiell. Det var her han tok sin første pokal i 1994 og årets NM ble avslutningen på en lang og innholdsrik karriere for 44-åringen.

Markeres på Sveum

Et NM- gull må selvfølgelig feires og laget markerte NM-gullet på bankett i Grieghallen i Bergen i helga, men også her hjemme vil det bli markering av bragden. Laget skal ha sin egen lille sammenkomst i Brumunddal etter hvert, men også offentligheten skal få mulighet til å hedre vinnerne. Når Brumunddals A-lag tar imot Verdal på Sveum lørdag kommer PU-laget til å ta med seg pokalen og vise den fram i pausa.

På Brumunddals lag spilte for øvrig Bjørn Egil Bratberg, Lars Erland Kielland, Ole Ingebrigtsen. Niklas Milågard, Tom Høisveen, Simen Pedersen og Inge Nordeng.

Veldres PU-lag i håndball spilte for øvrig også kamper i Landsturneringen. Det endte med en seier og tre tap.