Gå til sidens hovedinnhold

Dalajenter vil være først på ballen og trener på Sveum før skoletid

Dalajenter først på ballen

Artikkelen er over 2 år gammel

De ivrigste fotballjentene i Brumunddal starter nå treninga klokka sju på morgenkvisten.

Brumunddal fotball har denne uka dratt i gang et tilbud om morgentrening for jenter i alderen 13 til 16 år. Seks jenter møtte fram på første trening tirsdag morgen klokka sju.

– En gjeng er på skoletur og eller har andre opplegg i dag, men vi håper og tror at flere vil dukke opp neste gang, innledet trener Kjetil Gerhardsen.

Tilbudet gjelder alle fotballjenter i den nevnte aldersgruppen. Det er ingen krav om å være spesielt god eller talentfull.

– Vi ønsker å gi et ekstratilbud til de som er ekstra ivrige, uavhengig av nivå eller hvilket aldersbestemt lag de spiller på, forklarer Gerhardsen.

Gleder seg

I en lagidrett vil det alltid være noen som vil mer enn de andre, og disse må ofte innrette seg etter de andre, et slags minste felles multiplum.

Ordningen med frivillig morgentrening er mente å bøte på dette, og gi de treningsvillige bedre utviklingsmuligheter. Trener Gerhardsen har som spiller vært med på et tilsvarende men mer spisset opplegg på Kongsvinger. Han mener ei ekstra treningsøkt har mye for seg.

– Jeg gledet med til trening med en gang jeg slo øynene opp i dag tidlig, kommenterte en av jentene.

Flere av de andre påsto at de hadde det på samme måte.

Vi ha med flere

Før jentene dro videre til skolen lovet de å lokke med seg flere jenter på neste tirsdag. De trodde det skulle gå greit.

– Planen er å trene tidlig en gang i uka videre framover høsten. Så får vi se hvor langt motivasjonen rekker når det blir kaldt og mørkt om morgenen.

Nå er det jo slik at hva som er tidlig er et definisjonsspørsmål. Det viser det seg at trener Gerhardsen gjorde unna ei økt egentrening som startet på et av Brumunddals treningssentre allerede klokka fem tirsdag morgen.

– Så kom ikke å si til meg at å trene klokka sju er tidlig, skrattet han.