- Vi er alle med på å skape dette trygge landet å bo i

Av

Flaggheising i Husebyparken i strålende sol ble en meget god start på årets 17. mai. Flere tok turen for å få med seg det tradisjonsrike arrangementet. -Gratulerer så mye med dagen til hele det norske folk, talte Anita Ihle Steen.

DEL

Presist klokka åtte ble flagget heiste av to utvalgte fra Brumunddal speidergruppe. Brumunddal jente- og guttemusikk, Brumunddal Brass og Brumunddal mannskor sørget for at det ble en fin flaggheising med musikk og underholdning. I tillegg holdt ordfører Anita Ihle Steen en flott tale for 12. gang i Husebyparken, og hedret de som kjempet under andre verdenskrig.

Kloke ord av Ihle Steen

Ordføreren startet talen med diktet «Tung tids tale» av Halldis Moren Vesaas.

– Dette diktet ble utgitt i 1945. Det passet godt den gang, men like godt i dag. Gratulerer så mye med dagen alle sammen. Nok en gang samles vi i hele landet og her i Brumunddal. Vi gjør det med stolthet. Vi har barnetog, kor og korps, pølser og brus, og viktigst av alt; vi feirer sammen. Hele det norske folk. Stolte fordi vi er norske, stolte fordi vi er fra Ringsaker og Brumunddal, trygge i et av verdens beste land å bo i. Vi er alle med å skape dette trygge landet å bo i, samt skape vårt lokalsamfunn i stort og smått, uttalte Steen.

Videre snakket Steen om å ta gode valg, bry seg om andre og være glad for mangfoldet og forskjeller.

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, sa Steen.

Variert program

17. mai i Brumunddal byr på et spennende program til både barn og voksne. Blant annet blir det felles avslutning av 17. mai-toget med fellessang utenfor parkeringsplassen ved Mølla. I sentrum blir det salg av is, kaffe, pølser og lodd. I tillegg blir det underholdning fra Fagerlund skole på ettermiddagen, før årets russ avslutter 17. mai programmet med russetog fra Ringsaker videregående skole til Mølla klokka tre.


Artikkeltags