Årsaken til at kirkeklokkene plutselig ringer er trolig funnet – har folk klare dersom det kimer igjen

KIRKEKLOKKER: De to kirkeklokkene i Brumunddal kirke har den siste tiden ringt av seg selv. Nå meldes det at årsaken trolig er funnet.

KIRKEKLOKKER: De to kirkeklokkene i Brumunddal kirke har den siste tiden ringt av seg selv. Nå meldes det at årsaken trolig er funnet. Foto:

DEL

Tirsdag publiserte Ringsaker Blad i 13.00-tiden en sak om problemene med kirkeklokkene i Brumunddal, som ringer når de ikke skal.

Det ble opplyst at kirkens folk regnet med at feilen lå i det automatiske systemet, som styrer klokkene, og at feilen ville bli lokalisert og utbedret i løpet av dagen.

Klokken 14.51 tikker en pressemelding inn fra kirkeverge Kai Ove Berg. Han opplyser at feilen nå mest sannsynlig er lokalisert.

– Vi har i dag jobbet iherdig med å finne årsaken til at kirkeklokkene i Brumunddal har begynt å ringe. I forbindelse med at anlegget ble utbedret, har det trolig hengt igjen en gammel kabel som har bidratt til å forstyrre signalene og elektronikken. Denne er nå fjernet, skriver Berg i pressemeldingen.

– Nå trenger vi å få testet anlegget for å forsikre oss om at det virkelig er dette som er feilen. Vi følger derfor leverandørens anbefaling om ikke å koble fra anlegget i kveld og natt, men la det stå på som vanlig, skriver kirkevergen videre.

Han forsikrer om at kirkens folk er klare, dersom kirkeklokkene plutselig begynner å ringe igjen.

– Vi er i beredskap om det skulle vise seg at anlegget begynner i ringe igjen. Da vil vi måtte koble det helt ut, og foreta ytterligere feilsøkinger. Vi beklager det inntrufne og ber om forståelse for at vi må få testet skikkelig før vi kan friskmelde anlegget hundre prosent, skriver Berg.

Artikkeltags