Gå til sidens hovedinnhold

Gapskratt om angst og døden

Artikkelen er over 6 år gammel

– Vi har fått en forrykende foredragsholder til Teatersalen fredag, sier Lars Linholt i Hedmark Røde Kors. Foredraget er en gave fra foreningene i Ringsaker.

Ingvard Wilhelmsen er en populær foredragsholder, som også har skrevet fire populærvitenskapelige bøker om kognitiv terapi.

– Vi er veldig glade for å ha fått ham hit, i anledning Røde Kors sitt 150-årsjubileum. Foredraget er gratis og åpent for alle. Det er mulig å få billetter ved kommunens servicesentre i Moelv og Brumunddal, samt i døra, sier Linholt.

– Må oppleves

Wilhelmsen tar opp alvorlige temaer, men på en slik måte at folk gapskratter, til og med om angst og døden.

– Han må oppleves. Dette er noe å få med seg, uansett om man sliter psykisk eller ikke. Han snakker om ting de fleste kan kjenne seg igjen i, for eksempel bekymringer. Hovedbudskapet til Wilhelmsen er at vi må velge hvordan vi skal bruke livet vårt. Vi må leve så smart som mulig. Noen bekymrer seg mer, andre mindre. Noen bekymrer seg faktisk så mye at det går ut over dagligliv og livskvalitet, sier Linholt.

Wilhelmsen er indremedisiner og psykiater, samt professor ved Institutt for Indremedisin ved Universitetet i Bergen. Han har i alle år vært interessert i samspillet mellom kropp, sjel og ånd, og har jobbet både innen psykiatri og indremedisin.

Siden 1995 har han hørt det meste og hjulpet hundrevis av pasienter ved sin egen Hypokonderklinikk, en del av Medisinsk Poliklinikk ved Haralds plass Diakonale Sykehus.

– Vi ønsker velkommen til et spennende, morsomt, alvorlig og inspirerende foredrag med professor Ingvard Wilhelmsen.

Samler inn til jordskjelvofre

I forbindelse med arrangementet i Teatersalen fredag kveld, vil det også være innsamling av penger til jordskjelvofrene i Nepal.

– Vi vet at det er akutt behov for øyeblikkelig hjelp i form av mat, vann, og nødly – samtidig som det er behov for å forebygge utbrudd av epidemier, sier president Sven Mollekleiv.

– Responsen så langt har vært overveldende. Det er mange som ønsker å gi sin støtte, og det er allerede samlet inn rundt 14 millioner kroner til Røde Kors sitt hjelpearbeid i Nepal.